vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Topjaar voor hotels in Europa

Ondanks alle economische onzekerheid noteert de hotelbranche een recordaantal hotelovernachtingen in Europa.

Groei hotelovernachtingen

Het aantal nachten dat werd doorgebracht in een accommodatie in de EU, groeide ten opzichte van een jaar eerder met 3,8 procent. Dit betekent een nieuw record, namelijk: 1,6 miljard overnachtingen in 2011.

Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat. Toeristen van zowel binnen als buiten de 27 landen van de Europese Unie brachten vaker een nacht door in een hotel.

Sinds 2003, toen de Europese hotelsector op een dieptepunt was beland, groeide het aantal overnachtingen tot 2008 gestaag. Na dalingen in de jaren 2008 en 2009 als gevolg van de crisis volgde in 2010 het herstel en behaalde in 2011 een record.

Spanje koploper

Spanje verkocht de meeste overnachtingen, gevolgd door Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. ,,Deze vijf lidstaten waren goed voor 70 procent van het totale aantal overnachtingen”, aldus Eurostat. Alle landen behalve Italië konden groei optekenen.

De vraag naar hotelkamers nam het meest toe in de Baltische Staten, Bulgarije en Roemenië. In het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Malta was ook meer vraag, maar die was maar licht hoger dan een jaar eerder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *