vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Topjaar voor hotels in Europa

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Ondanks alle economische onzekerheid noteert de hotelbranche een recordaantal hotelovernachtingen in Europa.

Groei hotelovernachtingen

Het aantal nachten dat werd doorgebracht in een accommodatie in de EU, groeide ten opzichte van een jaar eerder met 3,8 procent. Dit betekent een nieuw record, namelijk: 1,6 miljard overnachtingen in 2011.

Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat. Toeristen van zowel binnen als buiten de 27 landen van de Europese Unie brachten vaker een nacht door in een hotel.

Sinds 2003, toen de Europese hotelsector op een dieptepunt was beland, groeide het aantal overnachtingen tot 2008 gestaag. Na dalingen in de jaren 2008 en 2009 als gevolg van de crisis volgde in 2010 het herstel en behaalde in 2011 een record.

Spanje koploper

Spanje verkocht de meeste overnachtingen, gevolgd door Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. ,,Deze vijf lidstaten waren goed voor 70 procent van het totale aantal overnachtingen”, aldus Eurostat. Alle landen behalve Italië konden groei optekenen.

De vraag naar hotelkamers nam het meest toe in de Baltische Staten, Bulgarije en Roemenië. In het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Malta was ook meer vraag, maar die was maar licht hoger dan een jaar eerder.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739