vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Travel Risk Management belangrijk voor zakenreiziger

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Bedrijven zijn vaak niet voldoende voorbereid op problemen die hun medewerkers op zakenreis kunnen ondervinden. De aandacht gaat vooral naar het doel van de reis en bijhorende kosten- en tijdsbesparingen, in plaats van naar de reiziger en zijn of haar welzijn.

Om bedrijven en travel managers bij te staan op het gebied van hun zorgplicht ofwel ‘Duty of Care’ tegenover zakenreizigers, lanceert BCD Travel een Travel Risk Management programma, met advies en praktische oplossingen.

Veiligheid zakenreiziger

Calamiteiten hebben naast invloed op de veiligheid en gezondheid van zakenreizigers ook invloed op praktische en budgettaire zaken, zoals het repatriëren van reizigers, het omboeken of uitstellen van vluchten met nodige extra kosten van dien. De zakenreissector heeft de voorbije jaren te maken gekregen met meerdere crisissituaties: vulkaanuitbarstingen, extreme sneeuwval, orkanen, politieke problemen, enz.

Slechts 44 procent van de bedrijven blijkt over een Duty of Care-programma te beschikken. Daarin zijn onder andere de juridische, sociale en morele verantwoordelijkheden van werkgevers tegenover hun reizend personeel opgenomen.

Reisverzekering

Bedrijven zijn vaak niet op de hoogte van hun verplichtingen tegenover medewerkers op zakenreis. Bedrijven gaan er vaak onterecht van uit dat de doorlopende privé reisverzekering de risico’s van zakenreizigers wel dekt, maar dat is absoluut niet het geval. Of zij gaan ervan uit dat de verplichtingen al zijn geborgd in een calamiteitenplan, terwijl deze zich in werkelijkheid beperken tot de veiligheid in en om een bedrijfspand.

Travel Risk Management Programma

Om bedrijven bij te staan in hun beleid ten opzichte van de veiligheid van zakenreizigers, heeft zakenreisbureau BCD Travel een volledig Travel Risk Management programma uitgewerkt. Aan de hand daarvan worden bedrijven geholpen zakenreizigers te informeren en te beschermen in noodsituaties of bij problemen. Het programma bestaat uit verschillende oplossingen, van advies tot het verzenden van waarschuwingen per SMS, opsporing van reizigers, en voortdurende GPS-tracking.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739