vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije: medische zorg voor toeristen verbeterd

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Turkije heeft de medische zorg aan buitenlandse toeristen verbeterd. Er zijn speciale coördinatie centra voor buitenlanders geopend binnen de bestaande ziekenhuizen. Hier kunnen toeristen terecht voor spoedeisende hulp. Het medisch personeel in de coördinatiecentra spreekt Engels.

Deze coördinatiecentra vindt men in alle belangrijke toeristische steden. In een aantal andere steden zijn in ziekenhuizen aparte afdelingen voor toeristen geopend. Er is tevens een callcenter actief welke zich richt op toeristen. Het callcenter is voor spoedgevallen bereikbaar op het bekende telefoonnummer 112. Voor minder spoedeisende zaken kan men 184 bellen.

Coördinatiecentrum buitenlandse toeristen

In de volgende steden is een coördinatie centrum voor buitenlanders aanwezig:

  • Istanbul
  • Ankara
  • Muğla
  • Izmir
  • Antalya
  • Aydin
  • Gaziantep

De medici die hier werken beheersen de Engelse taal. Bij opname vindt altijd onderzoek plaats door een arts alvorens een behandelplan wordt opgestart. Deze centra kunnen ook doorverwijzen naar specialisten waarbij, indien noodzakelijk, ook wordt gezorgd voor een tolk. Het Turkse ministerie van gezondheid heeft besloten om deze centra te openen om de toestroom van buitenlandse patiënten op te kunnen vangen. Dit zijn niet alleen toeristen, maar ook buitenlanders die naar Turkije komen in het kader van medisch toerisme.

Callcenter voor buitenlanders

Toeristen die liever eerst telefonisch contact opnemen alvorens ze een ziekenhuis bezoeken kunnen voor spoedeisende hulp 112 bellen en voor gezondheidsklachten 184. Bij het callcenter zijn Engels sprekende dokters en assistenten aanwezig die telefonisch eerste hulp kunnen verlenen en indien nodig kunnen doorverwijzen.

Noot van de redactie

Bij bezoek aan een arts of spoedeisende hulp is het raadzaam om altijd eerst de alarmcentrale van je reisverzekeraar te bellen. Zij beschikken over een lijst van betrouwbare artsen en ziekenhuizen in Turkije. Daarnaast kunnen ze jou informeren of je verzekerd bent voor bepaalde medische kosten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739