vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije reisorganisatie DTI failliet

Turkije reisorganisatie DTI failliet

Duizenden Nederlandse vakantiegangers zijn zwaar gedupeerd door financiële problemen bij een grote Turkije touroperator: DTI uit Hoofddorp.

Het bedrijf kan niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen en heeft dat bij het garantiefonds SGST gemeld. Vakantiegangers die al betaald hebben krijgen hun geld terug van het SGST. Wanneer dit gebeurt is nog onduidelijk. Het garantiefonds moet waarschijnlijk een miljoen euro uitkeren.

SGST-garantieregeling

Consumenten die rechtstreeks bij DTI een reis onder de SGST-garantieregeling hebben geboekt en niet meer op reis gaan ontvangen van de SGST een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGST terugbetaald kunnen krijgen. Zij kunnen ook vooruitlopend op dit bericht ook een schadeformulier op de website downloaden. Het schadeformulier kan worden ingevuld en ondertekend, en samen met de boekingsbevestiging en betaalbewijzen aan SGST worden gezonden. De adresgegevens staan op het schadeformulier vermeld.

Consumenten die via een reisbureau hebben geboekt kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

In alle gevallen geldt dat SGST reizigers dringend adviseert om geen betalingen meer aan DTI Dutch Travel International BV te doen voor nog niet aangevangen reizen. Ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 4 juni 2013 worden niet meer door SGST gegarandeerd.

Turkije

De meeste mensen die bij DTI hebben geboekt, zouden naar Turkije gaan. Sommige reizigers zitten er zelfs al. SGST wil ervoor zorgen dat zij hun vakantie kunnen afmaken en op de geplande datum terug kunnen naar Nederland.

Die terugvlucht zal niet zijn met Sky Airlines. Ook dat bedrijf, van dezelfde moedermaatschappij als DTI, is er vanwege geldproblemen mee gestopt.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739