vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije komt met strengere visumregels toeristen

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Per 1 februari 2012 veranderen de visumregels voor Turkije. Vanaf deze datum is het verblijf voor toeristen aan strengere regels gebonden.

Verblijf maximaal 90 dagen

Nederlanders kunnen voor een toeristisch verblijf bij binnenkomst in Turkije een visum aanschaffen dat maximaal geldig is voor 90 dagen verblijf binnen een periode van 180 dagen. De zgn. 90/180 dagen regel wordt per bovengenoemde datum van kracht.

Dit betekent dat na een verblijf van 90 dagen in Turkije en een terugkeer naar Nederland, je de komende 90 dagen je niet meer als toerist naar Turkije kunt gaan. Pas na die periode wordt er weer een nieuw toeristenvisum verstrekt aan dezelfde persoon.

Als er een visum is afgegeven voor minder dan 90 dagen, dan kan deze verblijfsduur eventueel éénmalig verlengd worden naar maximaal 90 dagen.

Visarun niet meer mogelijk

Let op: Het is vanaf 1 februari niet meer mogelijk om even heen en weer te pendelen naar een Grieks eiland om zo een nieuw toeristenvisum van 90 dagen te verkrijgen.

Voor meer informatie: turkije.nlambassade.org

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739