vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije mikt op wintersport toeristen

Turkije mikt op wintersport toeristen

Turkije wil komende jaren haar positie op de wintersportmarkt aanzienlijk verstevigen en ontwikkelt het nieuwe skigebied Erciyes in Centraal-Anatolië met bijna 200 km piste.

Op de hellingen van de berg Erciyes (3.916m) waar al een klein skigebied was, worden nieuwe skipistes aangelegd en skiliften gebouwd. Op dit moment is ca. 60 km piste in gebruik en heeft het gebied 14 liften, vorig seizoen was dit nog 30 km met 6 liften. In 2016 telt Erciyes volgens planning 200 km piste Met het totale project is een investering van € 275 miljoen gemoeid. Het gebied is sneeuwzeker dankzij de hoge ligging en perfect geschikt voor wintersport.

Goed bereikbaar

Het omvangrijke Masterplan Erciyes omvat naast de aanleg van skipisten en liften, ook de bouw van 21 hotels, een congrescentrum en sportaccommodatie. In totaal krijgt het resort een hotelcapaciteit van 5.500 bedden. Op dit moment zijn er 5 hotels operationeel, daar komen volgende jaren 21 hotels bij. Het merendeel wordt in boetiekstijl gebouwd (17), de andere accommodaties hebben een modern karakter. Het skigebied is makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van de nabij gelegen stad Kayseri op 25 km afstand.

De ontwikkeling van het project betekent een sterke economische impuls voor de regio en creëert naar schatting 5.000 banen. Erciyes gaat zich zowel op de buitenlandse vakantieganger als op de binnenlandse markt richten.

Vlakbij Cappadocië

Op slechts 45 minuten van Erciyes ligt het indrukwekkende landschap Cappadocië, met de opvallende, grillige tufsteenformaties, de grotkerken en -woningen. Hierdoor is het mogelijk om een wintersportvakantie te combineren met een excursie naar, of een verblijf in Cappadocië. Op dit moment wordt de combinatie Erciyes en Cappadocië al beperkt door reisorganisaties op de Nederlandse markt aangeboden.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739