vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Unigarant: onlusten in Tunesië en de gevolgen voor een reisverzekering

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Reisverzekeraar Unigarant heeft een lijst van vragen en antwoorden samengesteld voor reizigers die vragen hebben over de situatie in Tunesië en de consequenties voor een reis- en/of annuleringsverzekering van Unigarant.

Annuleringsverzekering Unigarant

Vraag: ik ben van plan om op vakantie te gaan naar Tunesië. Nu lees ik over de onlusten daar. Hierdoor ben ik van plan om mijn vakantie af te zeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Antwoord: dit is geen gedekte annuleringsreden conform de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Wel heeft het Calamiteitenfonds vastgesteld dat er sprake is van een calamiteit voor het gebied ten noorden van de lijn tussen de plaatsen Fériana en Sfax in Tunesië, met ingang van 13 januari 2011. Indien je een reis hebt geboekt bij een deelnemende reisorganisator dan bestaat de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Voor aanvullende informatie verwijs Unigarant naar je reisorganisator en www.calamiteitenfonds.nl.

Clausule Samengestelde Reis Unigarant

Vraag: voor een rondreis heb ik de samengestelde reis clausule afgesloten. Door de onlusten wil ik Tunesië niet meer aandoen en direct doorgaan naar de volgende bestemming of langer op de huidige bestemming blijven. Heb ik recht op een vergoeding op basis van deze verzekering?

Antwoord: ja, de kosten voor het niet genoten deel zijn verzekerd. De kosten voor het langer op de vakantiebestemming blijven, zijn verzekerd, voor zover hiermee annulering van de volledige reis wordt voorkomen.

Reisverzekering Unigarant

Vraag: ik ben in Tunesië, maar door de onlusten is mijn vlucht vertraagd of vertrekt niet. Nu moet ik extra kosten maken voor o.a. verblijf. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reisverzekering?

Antwoord: calamiteitenfonds – bij reisaanpassing vergoedt het calamiteitenfonds de meerkosten van die reisaanpassing. Als de reis moet worden afgebroken vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten van de repatriëring naar Nederland.

Antwoord: reisverzekering – je reisverzekering biedt een vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijf- en telefoonkosten. De vergoeding voor extra vervoer- en verblijfskosten is € 45,00 p.p.p.d. met een maximum van € 450, – per reisgezelschap. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt € 100,-.

Vraag: ik moet door de onlusten langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Antwoord: ja, je reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Omboekgarantieverzekering Unigarant

Vraag: ik heb een vakantie geboekt naar Tunesië maar in verband met de onlusten, wil ik deze omboeken. Vallen de kosten hiervan onder de dekking van mijn Omboekgarantieverzekering?

Antwoord: bij een incident op je reisbestemming maar geen negatief reisadvies (een uitkeringsvatbare situatie van het Calamiteitenfonds), krijg je normaal gesproken geen vergoeding. Heb je een Omboekgarantieverzekering afgesloten dan kun je de vakantie kosteloos omboeken. Dit geldt ook voor Tunesië. Je kunt je reis gratis omboeken, conform de gebruikelijke voorwaarden.

Vraag: tot wanneer is het mogelijk om een Omboekgarantieverzekering voor mijn reis af te sluiten?

Antwoord: nieuwe verzekeringen – de Omboekgarantieverzekering kan gesloten worden. Voor verzekeringen gesloten na 13 januari 2011 zijn de onlusten in Tunesië echter geen gedekt evenement meer onder de Omboekgarantieverzekering. Voor overige situaties die zich in het buitenland voordoen kan onder de gebruikelijke voorwaarden van de Omboekgarantieverzekering nog gewoon worden omgeboekt.

Antwoord: al afgesloten verzekeringen – voor de Omboekgarantieverzekering geldt dat de onlusten in het buitenland gedekt zijn, conform de gebruikelijke voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 15 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739