vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Upgrade app 'SOS op Reis' van SOS International nu beschikbaar

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De gratis app ‘SOS op Reis’ van SOS International heeft een aantal nieuwe functionaliteiten die vanaf nu beschikbaar zijn.

Met deze applicatie heb je alle noodnummers bij de hand, maar het is nu ook mogelijk om je locatiegegevens door te geven. Dat kan handig zijn indien je een ski verloren bent in de diepe sneeuw, letsel opgelopen hebt of autopech op een bergweggetje in de Alpen.

Locatie doorgeven

Bij problemen kun je via de app je locatie kenbaar maken door een ‘Hier ben ik nu’ mail te sturen. Stuur de Hier ben ik nu-mail bijvoorbeeld aan je vrienden zodat zij weten waar je bent en je kunnen komen helpen of hulp kunnen inschakelen. De e-mail toont zowel het dichtstbijzijnde adres als een googlemaps url met coördinaten.

Hulp bij autoproblemen

Met de app kan je ook contact leggen met de alarmcentrale van je auto, reis of zorgverzekering. Je kunt namelijk verzekeringsgegevens invoeren, ongeacht waar je verzekerd bent. De app koppelt automatisch het telefoonnummer van de juiste alarmcentrale aan deze gegevens. En als je de alarmcentrale belt omdat je problemen met je auto hebt, kun je via de app ook nog eens direct jouw locatiegegevens aan de alarmcentrale doorgeven. Zo is het voor de hulpverlener aan de telefoon meteen duidelijk waar je bent en welke dichtstbijzijnde hulpdienst kan worden ingeschakeld. Deze functionaliteit werkt alleen bij de vijf grote autoverzekeraars waar SOS International de mobiliteitshulpverlening voor verzorgt.

Er zijn wel enige beperkingen. Het sturen van je locatie kan alleen als je beschikt over Mobiel Internet. De nauwkeurigheid en het afbeelden van je coördinaten is afhankelijk van het gps-signaal en GoogleMaps.

De app SOS op Reis is ontwikkeld door alarmcentrale SOS International en is gratis beschikbaar voor iPhone en android smartphones.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739