vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantie in Europa binnenkort flink duurder

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Vakanties binnen de Europese Unie worden fors duurder vanwege een nieuwe BTW-heffing die vanaf 1 april 2012 in gaat. Gemiddeld is een gezin tot honderd euro duurder uit.

Europese wetgeving

Per 1 april 2012 geldt de Europese wetgeving voor de heffing van BTW op reizen binnen de EU. Dit houdt in dat vanaf deze datum reisorganisaties 19% BTW betalen over de marge. Momenteel is het nog zo dat uitsluitend het Nederlandse deel van de reis belast wordt met 6% (Nederlandse) BTW. De nieuwe BTW-regeling heeft consequenties voor een touroperator die reizen inkoopt en verkoopt. De gemiddelde verkoopprijs voor sommige reizen kan na invoering van deze regeling met 4 à 5% stijgen.

Doorberekenen aan de consument

De reissector zal na verwachting de belastingverhoging gaan doorberekenen aan de consument. Hierdoor wordt een vakantie van 1.000 euro naar bijvoorbeeld Spanje, per gezinslid zo’n 25 euro duurder.

De BTW-heffing geldt voor reizen naar landen die lid zijn van de Europese Unie. Alleen voor de Canarische Eilanden (Spanje) is een uitzondering gemaakt.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739