vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

We gaan op vakantie en nemen mee: kaas, drop en koffie!

Kaas-vakantie “We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar… eerst nog een broodje kaas.” Wie zich deze zomer op de snelweg richting het zuiden begeeft, moet niet verbaasd opkijken bij het horen van deze klassieker in een modern jasje. Onderzoek van supermarkt PLUS onder 1.020 vakantiegangers toont aan dat maar liefst een op de drie Nederlanders (37 procent) de achterbak vollaadt met Hollandse lekkernijen voor op de vakantiebestemming.

De overduidelijke favoriet? Echte Hollandse kaas natuurlijk! Ook drop en hagelslag zijn deze zomer terug te vinden in menig caravan of vouwwagen met Nederlands nummerbord. Overigens zijn het vooral jongeren (tot en met twintig jaar) die vrezen hun favoriete voedsel te moeten missen: 66 procent van hen neemt eten en drinken mee, tegenover 15 procent van de ouderen (66 jaar en ouder).

Met de start van de schoolvakanties in het vooruitzicht maken veel Nederlanders zich op voor het hoogtepunt van het jaar: de zomervakantie. En dat betekent boodschappen doen, want naast badhanddoeken, wandelschoenen en de badminton-set vinden we op de Nederlandse achterbank dus heel veel eten. Vooral bij mensen uit Noord-Nederland: 39 procent van de inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland neemt eigen eten en drinken mee. Inwoners van grote steden nemen minder vaak Hollandse voedingswaren mee, van hen pakt 28 procent etenswaren in Nederland in.

De strijd tussen de seksen: thee versus bier

Voordat de discussie over de juiste route losbarst, voeren veel Nederlandse stellen deze zomer een andere strijd: welke drankjes gaan er mee op reis? Bij bijna de helft (45 procent) van de Nederlanders ligt naast eten namelijk ook drank in de kofferbak, waarbij (oplos)koffie favoriet is. Vrouwen kunnen daarnaast niet zonder thee(zakjes), terwijl mannen de koelbox liever vullen met bier en frisdrank. Over het algemeen zijn vrouwen (40 procent) eerder geneigd eten en drinken mee te nemen dan mannen (33 procent).

Top 10 Hollandse producten op vakantie

Volgens het onderzoek ziet de top 10 van producten die mee gaan op vakantie er als volgt uit:

1. Kaas
2. Drop
3. Koffie
4. Thee
5. Hagelslag
6. Brood
7. Stroopwafels
8. Water (voor onderweg)
9. Kruiden
10. Chocoladepasta

Alle wegen leiden naar… Frankrijk

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent van de Nederlanders dit jaar op (zomer)vakantie gaat. Bijna een op de vijf vakantiegangers kiest voor de aloude favoriet Frankrijk. Het overgrote deel van de Nederlanders bereikt zijn of haar vakantiebestemming met de auto (46 procent) of het vliegtuig (42 procent).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739