vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantieganger wil gadgets en wifi

Maar liefst 62 procent van de Nederlandse vakantiegangers vindt WiFi op het vakantieadres erg belangrijk. Men gebruikt WiFi vooral om hun e-mail te checken, 44% ook om WhatsApp berichtjes te versturen. 

Nederlanders nemen ook behoorlijk wat gadgets mee op vakantie. Elektronica die meegaan in de koffer zijn: de smartphone (70 procent), compactcamera (64 procent), tablet (46 procent), navigatiesysteem (28 procent) en e-reader (24 procent). Een reden temeer om een goede reisverzekering af te sluiten.

Dit alles blijkt uit de Vakantie-enquête die vergelijkingssite Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 600 consumenten.

Het blijkt dat de compactcamera door 44 procent nog steeds wordt gebruikt voor het maken van vakantiefoto’s, ondanks dat zeven op de tien Nederlanders hun smartphone meenemen op reis. Volgens Kieskeurig.nl neemt de populariteit van de compactcamera wel af: drie jaar geleden maakte 69 procent de vakantiekiekjes met een fototoestel. De smartphone wint aan populariteit als het gaat om het vastleggen van vakantiemomenten: van 7% in 2012 naar 26% in 2015.

Verder blijkt dat vrouwen graag naar Canada of Curacao op vakantie gaan. Mannen hebben een andere bestemming in gedachten: de Verenigde Staten of Australië.

kiesk1

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739