vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

ANWB: Vakantiegangers moeten oppassen voor identiteitsfraude

De ANWB pleit voor een verbod op het inleveren van het paspoort van de vakantieganger bij accommodaties en verhuurbedrijven. Het risico van identiteitsfraude ligt op de loer.

De bond vraagt hier aandacht voor in aanloop naar de vakantieperiode. Dat is dé tijd waarbij mensen de meeste risico’s lopen omdat zij zich vaak bij aankomst in hotel of camping moeten identificeren door hun paspoort of identiteitskaart te laten zien. De ANWB raadt mensen af het paspoort af te geven of te kopiëren zonder het BSN-nummer af te dekken.

De ANWB heeft daarover een brief geschreven aan minister Plasterk van binnenlandse zaken. Oproepen van de overheid om het paspoort af te schermen en deze nooit af te geven om identiteitsfraude te voorkomen leidt tot een groeiend aantal klachten van reizigers. Talloze hotels, campings of verhuurbedrijven eisen van de reiziger deze wel in te leveren. Zij voldoen daarmee vaak aan de eisen die een lokale overheid stelt. Recreatiebedrijven maken vaak een kopie om die later in de administratie te verwerken.

Sommigen maken klakkeloos kopieën van paspoorten zonder dat onderdelen worden afgeschermd. De ANWB vindt dat ook die praktijk moet worden aangepakt. Belangrijk is daarbij dat het burgerservice-nummer wordt afgeschermd. Dat nummer moet niet in verkeerde handen vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *