vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vakantiegeld voor helft van de Nederlanders onvoldoende voor vakantie

vakantiegeld

Vakantiegeld voor helft van de Nederlanders onvoldoende voor vakantie

Bijna de helft van de Nederlanders kan de vakantie niet volledig betalen van het vakantiegeld. 60% van hen vult het vakantiegeld daarom aan met geld van de spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou.

Het vakantiegeld wordt door de meeste Nederlanders wel echt aangewend voor vakantie. 46% gebruikt het geld direct voor de zomervakantie en 13% voor een vakantie buiten de zomer. 35% zet het weliswaar eerst apart op een spaarrekening, maar een derde van hen spaart het geld bewust voor een vakantie in de toekomst.

Hoogte vakantiegeld niet bij iedereen bekend

Ruim één op de vijf Nederlanders geeft aan niet te weten hoeveel hun bruto vakantiegeld bedraagt. Onder vrouwen gaat het zelfs om één op de vier. Opvallend is dat mannen twee keer zo vaak als vrouwen aangeven dat hun vakantiegeld méér dan een bruto maandsalaris bedraagt. Ook opvallend: 11% van de Nederlanders zegt dit jaar geen vakantiegeld te ontvangen. Wettelijk is vastgelegd dat alle mensen met werk of een uitkering het jaarlijkse extraatje ontvangen.

Vakantiegeld: liever alles in één keer

Van de ondervraagden die wél vakantiegeld ontvangen, krijgt 74% het in mei en 16% in juni. Op de vraag of mensen liever elke maand een beetje extra salaris zouden willen ontvangen in plaats van alles in één keer, geeft 93% aan dit niet te zien zitten. In één keer het hele bedrag krijgen blijft het meest populair. Bij voorkeur in mei. Slechts één op de tien Nederlanders ontvangt het vakantiegeld liever in een andere maand. Vorig jaar gaf een kwart van alle Nederlanders nog aan het vakantiegeld liever in een andere maand te ontvangen, bij voorkeur in december.

Gezinnen versus singles

Vooral gezinnen met kinderen wenden het vakantiegeld aan voor de zomervakantie, namelijk 62%. Onder singles ligt dit percentage fors lager. 28% van hen besteedt het geld aan de zomervakantie, omdat zij minder gebonden aan de zomervakantie dan gezinnen. Singles zetten het geld in de eerste plaats op een spaarrekening, vooral om onvoorziene uitgaven te dekken. Singles ontvangen het vakantiegeld ook liever in december (27%) of april (21%).

Top vijf bestemmingen vakantiegeld

  1.  Zomervakantie (46%)
  2. Sparen voor specifiek doel (35%)
  3. Appeltje voor de dorst (25%)
  4. Vakantie buiten de zomer (13%)
  5. Grote uitgaven (11%)

Reisverzekeringblog.nl tip: Kom je vakantiegeld te kort? Bespaar op je reisverzekering! Een reisverzekering is zeker niet overbodig als je op vakantie gaat. Wanneer er tijdens je reis iets gebeurt, dan is het prettig als je terug kunt vallen op je reisverzekering. Het zoeken naar de juiste reisverzekering kan soms lastig zijn door de vele aanbieders. Kies om te besparen niet altijd de goedkoopste verzekering. Een goedkopere reisverzekering, betekent ook vaak een lagere dekking. Toch is het wel degelijk mogelijk om te besparen op je reisverzekering. Lees hier onze tips »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739