vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantieonderzoek Metro: reisverzekering op orde

Vakantieonderzoek: reisverzekering op orde Dagblad Metro heeft een onderzoek onder haar lezers gehouden naar hun vakantiekeuzes in 2011. Uit het onderzoek kwamen enkele opmerkelijke resultaten. De stedentrip wint het van luieren in het zonnetje. 70 procent van de reizigers heeft nog geen vakantie geboekt. Veel Nederlanders gaan dit jaar minimaal twee keer op reis. En de zomer is de favoriete periode om op pad te gaan, echter is ook het voorjaar populair.

Vakantiekeuze

Lezers van de Metro kiezen dit jaar massaal voor een stedentrip, volgens het van het Metro Life Panel (MLP). Maar liefst 58% van de 800 deelnemers zegt in 2011 een stedentrip te willen maken. Op plaats twee staat de strand- of zonvakantie met 51 procent, terwijl ruim één op de drie mensen een actieve vakantie op het oog heeft.

Doordat een meerderheid van de lezers twee keer per jaar op vakantie wil en er reizigers zijn die voor een combinatie van ontspanning en inspanning gaan, overschrijden de getallen de 100%.

Vakantiebeurs Utrecht

De op 12 januari gestarte Vakantiebeurs komt voor veel Nederlanders op een goed moment. Ondanks het feit dat weinig lezers een bezoek brengen aan de Jaarbeurs, geeft slechts 30% aan de vakantie(s) al geboekt te hebben.

Campagnes effectief

De campagnes die jaren geleden zijn ingezet ten aanzien van vaccinaties lijken hun vruchten af te werpen. Bijna 60% van de lezers van de Metro zegt als voorbereiding altijd te kijken welke inentingen benodigd zijn voor de reis. Iets meer dan 20% kijkt nooit naar de verplicht gestelde vaccinaties.

Reisverzekering lijkt op orde

De reisverzekering lijkt bij veel Nederlanders ook op orde te zijn. Maar dan 60% heeft een doorlopende afgesloten en 22 procent sluit voor elke vakantie een kortlopende af. Toch blijft er 9% over die geen reisverzekering afsluiten. Voor een zorgeloze vakantie is het afsluiten van een reisverzekering om meerdere redenen belangrijk.

Populairste vakantieperiode

De zomervakantie is en blijft de favoriete periode om op vakantie te gaan. Echter wordt het voorjaar steeds populairder om op reis te gaan. Maar liefst 42% van de ondervraagden zegt het liefst met de partner er in die periode op uit te willen gaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739