vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

De hippe vakantietrends voor 2013

vakantiewerk-buitenlandNederlanders zijn en blijven een reislustig volkje, ook in 2013. De crisis heeft z’n weerslag maar zorgt ervoor dat we inventieve vakanties ondernemen. Er is een groeiende behoefte aan verrijking en een persoonlijke ervaring tijdens de vakantie.

Nederlanders gaan in 2013 op Expertcation of Staycation, reizen Social en Multigeneration en als ze tot rust willen komen is er de trend Escape to nature.

Reistrendwatcher Tessa aan de Stegge  zette vijf belangrijke vakantietrends voor 2013 op een rijtje:

1. Social Travel
Social Travel wordt in 2013 de hoofdtrend binnen vakanties. Bij Social Travel staat het sociale element van reizen centraal. Reizigers leggen via bemiddelingswebsites contact met de lokale bevolking. De één is op zoek naar een local die hen wegwijs maakt op de plek van de bestemming, de ander op zoek naar een bed om bij hen thuis te logeren. Social Travel haakt in op de behoefte van mensen aan een bijzondere persoonlijke vakantie, weg van het massatoerisme.

2. Escape to nature
Vakantie is net als sport en hobby’s een manier om te ontsnappen uit de dagelijkse realiteit van de crisis. Daar draait het om bij de trend Escape to nature. Want een andere omgeving doet de mens goed: de natuur met al haar rust en reinheid in het bijzonder. Sommigen liggen liever op één oor in een boomhut dan in een comfortabel kingsizebed in een hotel. De trend Glamping (glamourous-camping) was in 2012 niet voor niets zo populair.

3. Multigeneration Travel
Bij Multigeneration Travel draait het om vakanties met de hele familie: kleinkinderen, ouders en grootouders. Grootouders hebben tegenwoordig een goede gezondheid, zijn reislustig, hebben tijd en energie én betalen meestal de rekening van dergelijke vakanties. Bij Multigeneration Travel staat het gevoel van samenzijn centraal en wil iedereen tegelijkertijd ook graag zijn “eigen ding” doen. Cruisevakanties en verblijven in vakantieparken lenen zich daarom goed voor dergelijke vakanties.

4. Expertcation
Luiervakanties worden in 2013 steeds meer passé. Vakantiegangers hebben steeds meer de behoefte aan het gevoel nuttig bezig te zijn en zich persoonlijk te ontwikkelen. Wie tijdens zijn vakantie wat wil opsteken gaat tegenwoordig op Expertcation. Deze expert-vacations sluiten vaak aan bij persoonlijke passies en interesses. Hoofddoel van de Expertcation is iets leren. De één wijdt er z’n volledige vakantie aan, de ander beschouwt het een leerzaam onderdeel ervan. Van pottenbakken in Spanje tot tangoles in Argentinië en van kookworkshops in Thailand tot taalcursussen.

5. Staycation
De Staycation deed afgelopen zomer al op kleine schaal z’n intrede in Nederland. De trend ‘thuisblijfvakantie’ werd in Amerika in het leven geroepen als voordelige vakantie tijdens de crisis, maar is inmiddels geëvolueerd tot meer dan dat. De Staycation is in Nederland zelfs gecultiveerd tot iets hips. We hebben meer behoefte aan rust en bezinning: wie thuis vakantie viert heeft geen stress met inpakken, files of lange controles op de luchthaven. Ook groene vakantiegangers kiezen voor een Staycation dankzij het milieuvriendelijke aspect. En ons groeiende verlangen naar nostalgie versterkt ook dat thuis vakantie vieren terug is van weg geweest. Thuisblijvers spelen toerist in eigen stad, kamperen in de tuin en maken dagtripjes binnen Nederland.

Ga je op reis? Sluit hier een reisverzekering af.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739