vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantieverkeer zorgt voor files in Europa

vakantie-verkeer De vakantie uittocht in Europa zorgt voor flinke files op de wegen. Vooral voor de Zwitserse Gotthardtunnel was het het afgelopen weekend erg druk, de wachttijden liepen op tot twee uur. Ook op de wegen in Frankrijk en België stroomden de wegen vol. Op diverse plaatsen stonden ’s nachts files.

Door de grenscontroles tussen Frankrijk en België staan automobilisten lang vast op de E17 en de E19. In Duitsland stonden uitzonderlijk lange files op de A3 en A9, deze worden vooral veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Vakantiegangers moesten melde files van zo’n anderhalf uur.

Komend weekend opnieuw files

De verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt opnieuw voor drukte op Europese wegen aankomend weekend. Zeker zaterdag zullen Nederlanders in de file terechtkomen op weg naar het zuiden. De VID heeft voor zowel Frankrijk als Duitsland code rood afgegeven voor verkeersdrukte, zo maakt de organisatie maandag bekend.

Er wordt grote drukte verwacht op de Brennerpas, de bergpas op de grens tussen Oostenrijk en Italië. In België krijgen vakantiegangers te maken met files en omleidingen wegens wegwerkzaamheden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739