vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Veel dodelijke ongelukken door wintersport

ski-ongeluk

dodelijke ongelukken wintersport

De afgelopen dagen zijn door lawines en ongelukken veel doden gevallen door wintersport. Alleen al door lawines in de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen vielen er zes doden. Ook kwam er een 16-jarige jongen uit Nederland om het leven tijdens zijn skivakantie.

Ook twee Nederlanders zijn bedolven door lawines in het westen van Oostenrijk. Beiden wintersporters overleefden het. Een 29-jarige man werd door een ooggetuige uit de sneeuw gegraven, een 21-jarige man kon zichzelf in veiligheid brengen.

In het oosten van Tirol is een Finse snowboarder die van de piste afgeweek, overleden na een val van 300 meter. In de Italiaanse Alpen werden twee skiërs, die eveneens van de piste afgeweken waren, door een lawine meesgesleurd. Ook zij overleefden het niet.

De twee Italiaanse slachtoffers, dertigers en afkomstig uit het noordwesten van Italië, werden op 2.800 meter hoogte meegesleurd door een sneeuwstorm. Een helikopter bracht ze nog naar het ziekenhuis van Aosta, waar ze echter overleden aan hun verwondingen.

Nederlandse jongen overleden

Een Nederlandse jongen uit Bergentheim (Overijssel) is omgekomen bij een ski-ongeluk in Oostenrijk. Hij was met vrienden op vakantie in het skigebied Tauplitz. Hij raakte vrijdag op een piste zwaargewond. Daarna is hij met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht, waar hij gisteravond aan zijn verwondingen overleed.

Michael Schumacher in coma door ski-ongeluk

Michael Schumacher verkeert in een ziekenhuis in Grenoble in levensgevaar. Volgens een korte verklaring van zijn management heeft de Duitse oud-coureur een schedeltrauma opgelopen. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam zondagochtend rond 11:00 uur zwaar ten val bij een skiongeluk in de Alpen. De 44-jarige Schumacher zou met zijn hoofd hard tegen een rots zijn aangekomen. Hij was bij aankomst in het ziekenhuis niet bij bewustzijn en z’n toestand verslechterde in de loop van de dag. Schumacher raakte ’s avonds in coma.

Gipsvlucht

De eerste gipsvlucht van deze winter is zaterdag geland op Rotterdam The Hague Airport. Rond 12.45 kwamen de eerste tien wintersporters met botbreuken of ander letsel voortijdig terug van hun vakantie. Het vliegtuig was vertrokken vanuit Innsbruck in Oostenrijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739