vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Veel Nederlanders reizen met onnodig risico

douane-schiphol Veel Nederlanders zijn onvoorzichtig en nemen onnodige risico’s tijdens de vakantie. Geen reisverzekering afsluiten, naar gevaarlijke landen reizen, verboden souvenirs meenemen, of zonder vaccinaties op vakantie gaan, een kwart van de Nederlanders neemt bewust risico’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB.

In plaats van alle risico’s te vermijden, nemen vakantiegangers toch weleens beslissingen waarmee een boete, de eigen veiligheid of de gezondheid geriskeerd wordt.

De top 5 risico’s tijdens vakantie:

  1. Een verboden souvenir mee terug nemen naar Nederland.
  2. ‘Belastingvrij’ inkopen doen voor een grotere waarde dan is toegestaan.
  3. Zonder reisverzekering op reis gaan.
  4. Niet alle aanbevolen vaccinaties nemen.
  5. Naar een land gaan met een negatief reisadvies.

‘Verboden’ souvenirs

Soms gaat het om producten die hier verboden zijn, zoals illegale cd’s, dvd’s, nep merkkleding, inheemse planten, (aandenken aan) dieren of grote hoeveelheden sigaretten en alcohol. Wat ook voorkomt, is dat vakantiegangers producten van hoge waarde belastingvrij invoeren. Bij aankomst in Nederland moet over producten uit de Europese Unie boven de € 300,- belasting worden betaald. Voor producten buiten de EU ligt het bedrag op € 430,- euro.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen vaker risico nemen bij het doen van dit soort aankopen dan vrouwen (16 tegen 10 procent).

Bron: ANWB

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739