vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veel vakantiebestemmingen in de ban van de Mexicaanse griep.

De Mexicaanse griep maakt een snelle opmars op vakantiebestemmingen die in trek zijn bij veel Nederlanders.

Algarve broeinest voor Mexicaanse griep
Na eerdere alarmerende berichten uit populaire vakantiebestemmingen zoals het Thaise Phuket en de Spaanse Costa’s, blijkt nu ook de Portugese Algarve een broeinest voor de Mexicaanse griep.

Mexicaanse griep

Mexicaanse griep

Besmetting bij jonge mensen
Op vrijdag 14 augustus werden er op één dag 149 mensen toegevoegd aan de lijst van de 884 besmettingsgevallen. Daarbij valt op dat het wederom vrij jonge mensen betreft tussen de 21 en 30 jaar.

Jongeren eerder vatbaar door lage weerstand
Begin deze maand concludeerde de GGD dat er veel jonge vakantiegangers besmet terugkwamen na een vakantie in bijvoorbeeld Blanes of Lloret de Mar. Waarschijnlijk ligt de oorzaak bij een bezoek aan de overvolle discotheken waar jongeren elkaar gemakkelijk besmetten. Dat in combinatie met een verminderde weerstand door alcohol en nachtelijk vertier zou jongeren meer vatbaar maken voor de Mexicaanse griep.

Geen vergoeding door je annuleringsverzekering
Mocht je een vakantie geboekt hebben naar een risicobestemming en twijfelen of je wel wilt vetrekken, je annuleringsverzekering biedt geen oplossing. Reisverzekeraars vergoeden alleen annuleringen wanneer er sprake is van een negatief reisadvies. Omdat je bijna overal in de wereld en ook in eigen land de Mexicaanse griep kunt oplopen, zal er voorlopig geen negatief reisadvies worden afgegeven voor vakantiebestemmingen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739