vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veiligheid op Franse skipistes

Veiligheid op Franse skipistes

Veiligheid tijdens wintersport is een belangrijk thema. De Franse skigebieden zetten jaarlijks verschillende middelen in om de wintersporter op een veilige manier kennis te laten maken met de sport.

Gecontroleerde off-piste in Val Thorens en Les Menuires

In Val Thorens en Les Menuires zijn twee nieuwe parken met ‘D.V.A systemen’ (Avalanche Victim Detector) aangelegd. Liefhebbers van off-piste skiën kunnen hier de veiligheidsregels onder de knie krijgen. De DVA (lawinepieper) is een onmisbaar preventiemiddel zodra een skiër zich buiten de afgebakende pistes waagt. In het DVA park kan men vrij oefenen hoe de pieper, samen met een schep en sneeuwsonde, te gebruiken.

Op ski patrouille in Samoëns

In verschillende skigebieden nemen skipatrouilles skiërs mee de bergen in en leren hen van alles over veiligheid. Tijdens de schoolvakanties kan men tweemaal per week mee op patrouille.

Extra veiligheid in stoeltjesliften Les3Vallees

Voor kinderen werd al gebruik gemaakt van de zogenaamde magnetische stick, een systeem waarbij men de beugel van de stoeltjeslift pas kan openen bij aankomst. Les 3 Vallees heeft nu besloten het hele gebied van dit systeem te voorzien.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739