vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verenigde Staten willen inzage in sociale media van reizigers bij visumaanvraag

Homeland Security-topman John Kelly heeft laten weten dat de Verenigde Staten, visumaanvragers voor het land kan vragen om inzicht te geven in de sociale media accounts van de reiziger en de daarbij behorende passwords. Dat meldt persbureau AFP.

Kelly wil dat een strengere controle op sociale media een onderdeel van toekomstige controles gaat worden. Dat geldt vooral voor reizigers uit de zeven moslimlanden Jemen, Irak, Iran, Libië, Soedan, Somalië en Syrië. Men is niet verplicht de wachtwoorden af te geven, maar wie weigert krijgt geen visum. Volgens Kelly is het belangrijk om te kunnen zien welke sites er worden bezocht en wat iemand uitspookt op internet.

Nederlanders die naar Amerika willen reizen hebben geen visum nodig, maar wel een ESTA reistoestemming. Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van Nederland naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Het is op dit moment niet duidelijk of de eisen voor de afgifte van een ESTA ook verscherpt gaan worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739