vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verenigde Staten erg ongerust over verspreiding en gevolgen zika-virus

Zika-mug De Verenigde Staten noemt de verspreiding van het zika-virus en de consequenties van infectie met het virus zijn veel erger dan gedacht, zo laat dokter Anne Schuchat van het CDC weten.

Volgens Schuchat is de zika-mug (het zikavirus wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug) op veel meer plekken in de Verenigde Staten aanwezig en daardoor zal de verspreiding ook sneller gaan.

Hoewel zika via muggen wordt verspreid kan dat ook via onbeschermde seks met een drager van het virus. In de VS zijn al een aantal gevallen bekend waarbij het virus op deze manier is overgedragen. De Amerikaanse gezondheidsdienst adviseert zwangere vrouwen condooms te gebruiken of af te zien van seksueel contact.

Vier op de vijf mensen die met zika besmet raken merken daar niets van. Daarom is verspreiding via geslachtsverkeer een belangrijk risico. Ook via bloed is overdracht van zika mogelijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739