vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verre reizen: regelmatig Nederlanders in de problemen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Steeds meer Nederlanders vliegen naar exotische bestemmingen om daar van een welverdiende vakantie te genieten. Door een slechte voorbereiding of het ontbreken van een reisverzekering, komen vakantiegangers steeds vaker in ernstige problemen, zo staat vandaag te lezen in de Telegraaf.

De alarmcentrale Eurocross en de ANWB Alarmcentrale willen nogmaals het belang van een goede reisverzekering benadrukken. Vorig jaar vlogen in totaal 1,5 miljoen landgenoten naar een exotische bestemming.

Deze zomer zullen circa 730.000 Nederlanders naar een verre bestemming reizen. Exotische oorden zoals Indonesië, Thailand en Brazilië zijn populair. Niet overal zijn de medische voorzieningen zo goed als in het Westen. Het komt regelmatig voor dat artsen alleen aan de slag gaan wanneer er contant geld op tafel ligt.

Vooral in Zuid-Amerika komen landgenoten volgens Alarmcentrale Eurocross vaak in de knel, omdat artsen van privé-klinieken pas willen helpen wanneer cash wordt betaald of er een betalingsgarantie wordt afgegeven.

Eerst betalen, dan pas helpen

Ethisch besef is er in dat soort landen niet, zegt Daphne de Wit, woordvoerder van Eurocross. Het is eerst betalen en pas daarna medische hulp. De patiënt komt niet altijd op de eerste plaats. Beschik je niet over voldoende geld of een creditcard, dan heb je echt een serieus probleem. Zeker wanneer je met ernstige hartklachten zit en direct hulp nodig hebt, besluit Daphne de Wit.

Exotische bestemmingen

Ook volgens de ANWB Alarmcentrale hebben deze reizigers meestal onvoldoende beeld van de kwaliteit van medische zorg ver weg. Als voorbeeld noemt woordvoerder Markus van Tol het Indonesische eiland Bali.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten

Reisverzekeraars en alarmcentrales kunnen een betalingsgarantie afgeven indien een ziekenhuis dat eist. Juist daarom is het van belang om de juiste reisverzekering af te sluiten en zeker niet onverzekerd op reis te gaan.

Bron: Telegraaf.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739