vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vietnam wil advies van Thailand om toerisme te ontwikkelen

Vietnam wil meer toeristen ontvangen. Om daarvoor kennis te vergaren en investeerders aan te trekken vraagt men buurland Thailand om advies. Zo moet de Vietnamese stad Hoi An, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, een toeristische trekpleister worden.

Nguyen Van Son, adjunct-gouverneur van de stad Hoi-An, zegt daarover: “Onze provincie wil dat Thailand investeert in hotels, vakantieparken, homestays, spa’s en onderwijsinstellingen voor de lokale bevolking die in de toerismesector werken. Om zo de stad naar een hoger plan te tillen”.

Hij verwacht dat steeds meer toeristen uit de regio, Vietnam zullen bezoeken. Vooral Chinese toeristen zijn interessant omdat zij veel geld uitgeven tijdens een vakantie. Maar dat bezoek kan ook uit Thailand komen omdat het een regionaal knooppunt is, met een goede infrastructuur. Van Son ziet Thailand dan ook niet als een concurrent maar als een land waarmee hij mee kan samenwerken.

Directeur Aat Pisanwanich van het Centre for International Trade Studies van de UTCC is niet bang dat Thailand zijn aantrekkingskracht verliest aan buurlanden die het toerisme willen ontwikkelen: “Thailand heeft een voorsprong op het gebied van toerisme. Als we andere landen in de regio kunnen helpen hun toerisme industrie te ontwikkelen, biedt dat volop kansen en investeringsmogelijkheden.”

Volgens hem moet Vietnam nog flink wat stappen maken. Het centrale deel van het land, waarin Hoi An ligt, heeft te weinig infrastructuur, evenals onvoldoende hotelaccommodaties in de standaardklasse en een nog te weinig variatie aan toeristische trekpleisters.

Bron: Bangkok Post

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739