vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vietnam wil meer toeristen door eenvoudige digitale visumaanvraag

Vietnam wil meer toeristen aantrekken en daarom kunnen reizigers naar het land straks digitaal een visum aanvragen. Er wordt zo’n 200 miljard Vietnamese dong (ruim 8 miljoen euro) uitgetrokken voor het plan van premier Nguyen Xuan Phuc.

Vanaf 1 januari 2017 moeten toeristen hun visum voor Vietnam elektronisch kunnen aanvragen, schrijft Thanh Nien Daily. De ministeries van Financiën, Openbare Veiligheid en Buitenlandse Zaken zijn belast met het plan voor de e-visum. Momenteel kan een toerist een visum krijgen bij aankomst op een internationaal vliegveld, of bij Vietnamese ambassades en consulaten.

Toeristen uit 23 landen, waaronder Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, hebben geen visum nodig voor een korte vakantie in Vietnam. Voor Nederlanders en Belgen is een visum wel verplicht.

In de eerste helft van 2016 bezochten ongeveer 5,5 miljoen buitenlandse toeristen het land. Vietnam wil uiterlijk 2020 tussen de 10 en 10,5 miljoen toeristen aantrekken. Naar verwachting levert dat de toerismesector tussen de 16,1 en 17 miljard euro op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739