vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders kunnen zonder visum naar Suriname reizen

visum-Suriname Vanaf 25 november 2011 mogen alle Surinamers en Nederlanders, waar ter wereld, zonder een visum aan te vragen naar Suriname afreizen. In plaats daarvan is er een toeristenkaart.

Verder geldt deze regel voor Canadese en Amerikaanse staatsburgers. Ook inwoners van landen die deel uitmaken van de Unasur, waar Suriname nog een visumregeling mee heeft, kunnen een toeristenkaart aanschaffen. Voor Frankrijk is deze uitzondering al gemaakt.

Begin komend jaar wil de Surinaamse regering ook een versoepelde regeling treffen met landen in Midden­ Amerika zoals Guatemala, Panama en El Salvador. Het zal ook niet lang duren voordat ook toeristen uit de Schengenlanden een toeristenkaart kunnen aanschaffen.

Na Nederland komen de meeste mensen uit Amerika, Frankrijk en Canada. Omdat Suriname de potentie heeft om uit te groeien tot een toeristisch land wordt ook gekeken naar andere potentiële landen. Ook de handel moet op den duur van dit versoepeld systeem gaan profiteren.

De toeristenkaart kost Euro 20 of US$ 25. Hij geeft de toerist voor 90 dagen eenmalig toestemming om het land binnen te komen. De kaart kan bij elke buitenlandse vertegenwoordiger gehaald worden. De kaart kan na aankomst en afstempeling in feite weggegooid worden. Er rusten volgens de bewindsman geen andere plichten op.

Bron: Dagblad Suriname

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739