vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visum voor Suriname toch niet afgeschaft

Visum voor Suriname toch niet afgeschaft
Visum voor Suriname toch niet afgeschaft

Een eerder bericht van de Surinaamse overheid over de afschaffing van de visumplicht per 1 mei voor bezoekers aan Suriname, blijkt niet te kloppen. Het consulaat-generaal van Suriname in Amsterdam laat weten dat er ook volgende maand nog steeds een visumplicht geldt voor Nederlanders die naar Suriname willen reizen.

Twee weken geleden liet de Surinaamse minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken weten dat inwoners van ruim twintig landen, waaronder Nederland, per 1 mei zonder een visum naar Suriname zouden kunnen reizen. Wel moest er vijftig euro worden betaald om het land in te mogen.

Afgelopen donderdag kwam onverwacht het bericht dat de afschaffing van de visumplicht is opgeschort. Een reden hiervoor is niet gegeven. Ook is niet duidelijk wanneer visumvrij reizen naar Suriname wel mogelijk wordt.

Toerisme stimuleren

De afschaffing van de visumplicht had als doel om meer toeristen naar Suriname te lokken. Het land kan ziet toerisme als een belangrijke bron van inkomsten. Suriname kampt met een enorme schuldenlast veroorzaakt door de vorige regering van Desi Bouterse.

Behalve voor Nederland zou de visumplicht ook worden afgeschaft voor reizigers uit onder meer België, Frankrijk, Engeland, Aruba, Curaçao, de Verenigde Staten, Canada en China.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739