vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visumaanvraag Duitsland vanaf volgend jaar eenvoudiger

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Voor buitenlanders niet woonachtig in het Schengengebied wordt het gemakkelijker om een visum voor Duitsland aan te vragen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, heeft dit bekend gemaakt.

Vanaf volgend jaar worden de regels voor het aanvragen van een visum versoepelt. Hiermee wil Duitsland het zakenverkeer van buiten de EU vergemakkelijken.

De nieuwe regels betekenen dat een visum via internet kan worden aangevraagd. Dit scheelt buitenlanders een reis naar de Duitse ambassade. Voor inwoners van Rusland of China, waar mensen vaak grote afstanden moeten afleggen om op een Duitse ambassade of consulaat te verschijnen, is dat een enorme verbetering. Beide landen hebben geklaagd over de strenge Duitse visumeisen.

Toekomstige aanvragen voor een visum zullen ook sneller worden afgehandeld en wel binnen 72 uur. De procedure blijft zorgvuldig, volgens Westerwelle brengen de nieuwe regels de Duitse staatsveiligheid niet in gevaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739