vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vlieg je met Air France van Cuba naar Europa? Denk aan de safe-pass!

Met Air France van Cuba naar Europa?

Met Air France van Cuba naar Europa?

Luchtvaartmaatschappij Air France is momenteel een van de weinige maatschappijen die Cuba met Europa verbindt. Als een Cubaanse burger of burger van een derde land in het bezit is van een geldig Schengenvisum, is de kans groot dat hij of zij een doorreis door Frankrijk met Air France zal maken.

Wanneer een Cubaanse reiziger vanuit Frankrijk het Schengengebied wil inreizen, is het voor die persoon verplicht om over een safe-pass te beschikken die is uitgegeven door de Franse autoriteiten.

Hoe de safe-pass te verkrijgen?

Cubanen moeten een safe-pass persoonlijk aanvragen bij de Franse ambassade in Cuba, die het voor een beslissing doorstuurt naar de Franse autoriteiten. De aanvraag moet bestaan uit een:

  • Toelichting met de belangrijkste redenen.
  • Kopie van het paspoort van de aanvrager.
  • Document van het land van eindbestemming waarin de toestemming om het grondgebied te betreden wordt vermeld.

Als het verzoek wordt gedaan door een diplomatieke dienst of officiële paspoorthouder, dan moet hij/zij een mondelinge verklaring overleggen van de ambassade die het visum heeft afgegeven.

De aanvrager moet zijn verzoek per e-mail sturen naar: etat-civil.la-havane-amba@diplomatie.gouv.fr

De doorlooptijd van dit soort aanvragen kost minimaal 10 dagen.

Heb je een medische reisverzekering nodig voor de aanvraag van een Schengenvisum voor Cubanen? Kijk dan hier: Reizen van Cuba naar Nederland: Informatie over Schengenvisum en medische reisverzekering

Bron: Rijksoverheid.nl

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739