vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vliegtickets niet duurder, ondanks gestegen kersosineprijzen

Ondanks de stijgende brandstofkosten worden vliegtickets niet duurder. De KLM en andere luchtvaartmaatschappijen rekenen de kosten voorlopig niet door aan de klant.

De website vliegtickets.nl zegt dat de gemiddelde prijs voor een ticket naar populaire bestemmingen de afgelopen maanden niet is gestegen. Sterker nog: de prijs is licht gedaald, van 213,33 euro vorig jaar naar 210,64 euro dit jaar.

Grote luchtvaartmaatschappijen moeten vanwege de hoge olieprijs meer betalen voor kerosine. Per kwartaal zijn ze honderden miljoenen euro’s extra kwijt. De brandstofrekening van Air France-KLM steeg in het eerste kwartaal bijvoorbeeld naar 1,7 miljard euro. Dat is 255 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens luchtvaarteconomen kunnen de bedrijven die stijgende kosten niet doorberekenen aan klanten, omdat consumenten dan afhaken. Als ze toch de prijs verhogen, stappen klanten over naar prijsvechters en blijven de luchtvaartmaatschappijen zitten met lege stoelen.

Bron: NOS.nl


Er is één reactie

  1. Vliegmaatschappijen hebben inmiddels besloten om te gaan concureren met de prijsvechters en gaan ook eenvoudige service bieden en meer stoelen in een vliegtuig bouwen, er is kennelijk geen markt voor hoge prijzen van ticket’s dat is natuurlijk ook logisch gezien de schulden van overheden en burgers. De broekriem word aangehaald !
    Gelukkig staat nu eindelijk wel de olieprijs zelf onder druk vanwege de zelfde reden wereldwijd. Olieprijs vrijdag 4 % lager !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *