vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegtickets niet duurder, ondanks gestegen kersosineprijzen

Ondanks de stijgende brandstofkosten worden vliegtickets niet duurder. De KLM en andere luchtvaartmaatschappijen rekenen de kosten voorlopig niet door aan de klant.

De website vliegtickets.nl zegt dat de gemiddelde prijs voor een ticket naar populaire bestemmingen de afgelopen maanden niet is gestegen. Sterker nog: de prijs is licht gedaald, van 213,33 euro vorig jaar naar 210,64 euro dit jaar.

Grote luchtvaartmaatschappijen moeten vanwege de hoge olieprijs meer betalen voor kerosine. Per kwartaal zijn ze honderden miljoenen euro’s extra kwijt. De brandstofrekening van Air France-KLM steeg in het eerste kwartaal bijvoorbeeld naar 1,7 miljard euro. Dat is 255 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens luchtvaarteconomen kunnen de bedrijven die stijgende kosten niet doorberekenen aan klanten, omdat consumenten dan afhaken. Als ze toch de prijs verhogen, stappen klanten over naar prijsvechters en blijven de luchtvaartmaatschappijen zitten met lege stoelen.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739