vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vliegvakantie? Voorkom vermissing van je bagage

Klachten-bagageregelsHet is de nachtmerrie van iedere reiziger, je staat op de luchthaven van bestemming op je koffer te wachten en het blijkt dat jouw bagage niet is aangekomen. Een vervelend begin van jouw vakantie.

Volgens het ‘Bagage report 2012’ van SITA (specialist in IT en communicatie voor de luchtvaartindustrie), is vertraagde, vermiste en beschadigde bagage nog steeds een groot probleem voor de luchtvaartmaatschappijen.

Voor vliegtuigpassagiers en andere reizigers zijn er inmiddels goede oplossingen om vermissing van je bagage te voorkomen zoals het nieuwe ‘Safe & Trace’.

Safe & Trace

Safe & Trace heeft vier producten: STbelt, STpassport, STstrap en STlabel, die het kofferleed moeten beperken er er ook voor moet zorgen dat de kosten van luchtvaartmaatschappijen voor vermiste koffers zal dalen. Er bestaan meer producten die bagage beveiligen en het beter traceerbaar maken, maar Safe & Trace zegt beide te combineren.

Brein achter Safe and Trace

Safe and Trace is een initiatief van Roel Holwerda. Roel werkt sinds 1983 in de reisbranche en is al jaren op de hoogte van de ‘koffer ellende’. Hij zegt: “De cijfers van SITA liegen er niet om: in 2012 raakten maar liefst 26 miljoen passagiers hun bagage kwijt, 3,4 miljoen passagiers kregen hun koffer beschadigd terug en 1,1 miljoen koffers werden gestolen. Dit is 2,8% meer dan in 2011.

Safe & Trace app

De gratis Safe & Trace app zorgt ervoor dat het activeren van een Safe & Trace product een simpele handeling is. Activatie is zowel voor als tijdens de reis mogelijk en zelfs na vermissing van de bagage is het geen probleem om je koffers te traceren. De app is zowel voor iOS als voor Android gratis te downloaden, is erg gebruiksvriendelijk en vraagt weinig input. Voor diegenen die geen smartphone of tablet hebben; activeren kan ook via de website van Safe and Trace.

Meer informatie: www.safeandtrace.com

 

Reisverzekeringblog Tip: Een goede reisverzekering geeft een vergoeding bij vermissing of vertraging van jouw bagage. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de dekking van je reisverzekering. Lees hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/bagage-vermist-vertraagd

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739