vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vrees voor prijsstijging vliegtickets

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de olieprijzen, en bijgevolg ook de prijzen voor vliegtickets, ook dit jaar weer zullen stijgen.

Goed nieuws is dat de vraag naar zakenreizen en meetings weer toeneemt, en sterker dan eerst werd verwacht, zo schrijft Advito in een update van de Industry Forecast.

Vraag naar zakenreizen stijgt

De analyse toont aan dat de vraag naar zakenreizen wereldwijd sterker stijgt dan eerst werd aangenomen. Bedrijven zetten opnieuw meer in op groei en weten dat zakenreizen en meetings hen daarbij ondersteunen. Er wordt echter wel bewuster omgesprongen met kosten: in vergelijking met enkele jaren geleden zijn vergaderingen korter geworden en tellen ze minder deelnemers. Bovendien bekijken veel bedrijven ook hoe ze face-to-face ontmoetingen en digitale oplossingen zoals video conferencing kunnen combineren om medewerkers van over de hele wereld samen te brengen.

Prijzen vliegtickets onzeker

Onzekerheid over de nucleaire plannen van Iran en de onrusten in Soedan wakkeren de onrust over de olieprijzen aan. In het beste geval blijft de prijs per vat olie rond de US$115 schommelen, in het slechtste geval stijgt die tot US$200, wat een grote invloed op de prijzen van de vliegtickets kan hebben. Daarnaast verwacht de IATA (International Air Transport Association) een stijging in de vraag naar vliegtickets, terwijl steeds meer vliegtuigmaatschappijen hun capaciteit verlagen. Ook dat kan leiden tot een prijsstijging.

“Door de economisch turbulente tijden is het moeilijker dan gewoonlijk om precieze voorspellingen te doen. De recessie die kan toeslaan in belangrijke markten, het consumentenvertrouwen dat in vrije val is, en een mogelijke nieuwe kredietcrisis, kunnen leiden tot een aanzienlijke daling in de vraag naar zakenreizen en al wat daarbij hoort. Als dat gebeurt zullen luchtvaartmaatschappijen het veel moeilijker krijgen om de verwachte prijsverhogingen door te voeren en kunnen de prijzen opnieuw sterk zakken.

Travelmanagers moeten er rekening mee houden dat geen enkele vorm van stabiliteit momenteel gegarandeerd is. Luchtvaartmaatschappijen zullen ook steeds creatiever worden met ancillary fees. En ook de extra kosten voor brandstof en betaling met kredietkaart worden door de luchtvaartmaatschappijen aan klanten doorbelast,” zegt Jeroen Hurkmans, Vice President bij Advito.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739