vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat is een annuleringsverzekering met corona dekking?

Wil je weten wat een annuleringsverzekering met corona dekking voor jou kan betekenen? Dat lees je hier. Want in deze onzekere tijd een vakantie boeken kan risico’s inhouden. Mocht je besmet raken met corona (Covid-19) dan kan je niet op reis. Een annuleringsverzekering van Allianz zorgt er dan voor dat je geen financiële strop oploopt.

Helaas is het coronavirus nog steeds de wereld niet uit, toch ziet het ernaar uit dat we binnenkort weer kunnen reizen, mede omdat steeds meer mensen gevaccineerd of immuun zijn. De komende periode zullen er naar verwachting weer landen opengesteld worden, er blijven nog wel aangepaste reisadviezen gelden. Op de website van Buitenlandse Zaken vind je een overzicht van corona adviezen en beperkingen per land. Houd hier rekening mee als je op reis gaat. Je kunt ook de Reisapp BZ downloaden en aangeven over welke landen je updates van reisadviezen wil ontvangen.

Wat is corona?

We zitten midden in een pandemie, de corona pandemie. Corona is een ziekte die een ernstige longontsteking kan veroorzaken, soms zelfs met dodelijk afloop. Officieel heet de ziekte COVID-19. De ziekte wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2. De klachten kunnen lijken op een verkoudheid. Hoewel er ook veel mensen die nauwelijks klachten hebben, mag je na een coronabesmetting niet reizen of op vakantie gaan. Als je klachten hebt die bij COVID-19 passen, of je hebt COVID-19 (je bent getest en de uitslag was positief) dan ga je in quarantaine (isolatie). Je blijft dan thuis. Zo kun je anderen niet besmetten en zul je het virus niet verder verspreiden.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Je kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Dus als je nu boekt en over een paar maanden op vakantie gaat kan er in de tussentijd van alles gebeuren, waardoor je niet weg kan. Stel je wordt voor je vertrek werkloos, je krijgt een huurwoning toegewezen, je huisdier wordt ernstig ziek of je breekt je enkel. Of je raakt besmet met het coronavirus. Dan moet je de vakantie annuleren. Heb je een annuleringsverzekering afgesloten, dan krijg jij de reissom terug en kan je besluiten om later alsnog op reis te gaan. Belangrijke redenen om een annuleringsverzekering af te sluiten zijn:

 • Je wilt geen financiële schade, mocht jouw vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan.
 • Wanneer je een vakantie moet afbreken, wil je de niet gebruikte dagen vergoed krijgen.
 • Kom je tijdens je vakantie in het ziekenhuis terecht dan wil je een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen.

Waarom een annuleringsverzekering met corona dekking?

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij een corona besmetting (Covid-19). Dat is belangrijk, want als je alleen, met een vriend, een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat iemand corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering met corona dekking

De annuleringsverzekering van Allianz biedt ook zekerheid als je besmet raakt met corona of in quarantaine moet. Wat is verzekerd:

 • Diagnose Covid-19 (een positieve (PCR) test is noodzakelijk).
 • Diagnose Covid-19 van niet reisgenoten zoals familie (een positieve (PCR) test is noodzakelijk):
  • Geldt voor: Diagnose corona 1e + 2e graads familie en diagnose corona 3e graads familie (afhankelijk van dekking van de specifieke annuleringsverzekering). Voorbeelden 1e, 2e, 3e graads familie:
   • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
   • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
   • Familieleden 3e graad: Overgrootouders, achterkleinkind, neven en nichten (kinderen van broers of zussen) en ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).
 • Verplichte individuele quarantaine (een positieve (PCR) test is noodzakelijk).

Wat zijn naast corona redenen om een vakantie te annuleren?

Er zijn veel redenen om een vakantie te annuleren, niet alleen een corona besmetting. Met de annuleringsverzekering van Allianz kan je de annuleringskosten claimen en loop je geen financieel risico. Dit zijn redenen om een vakantie te annuleren:

 • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Indien een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • In geval van een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
 • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • In geval van constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
 • Indien je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Combineer een Allianz reisverzekering met een annuleringsverzekering voor een quarantainedekking

Wil je helemaal op zeker gaan, combineer dan de annuleringsverzekering met coronadekking met een reisverzekering. Allianz heeft de dekking van de reisverzekering namelijk uitgebreid met een quarantainedekking, indien je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit  geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen. Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet (met uitzondering van cruiseschepen). Hier kan je de kortlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten >>

Hoe sluit ik de Allianz annuleringsverzekering met corona dekking af?

Alleen een annuleringsverzekering afsluiten kan natuurlijk ook. Hieronder kan je zelf eenvoudig een Allianz annuleringsverzekering met dekking voor corona afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz annuleringsverzekering met Corona dekking (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen over de Allianz annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking.

Ik ben positief getest op corona en kan niet op reis, krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Ja, Allianz ziet het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. 

Waarom een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking afsluiten?

Een Allianz annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van jouw boeking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Bijvoorbeeld als iemand corona krijgt en dat kan aantonen met een testuitslag. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je de betaalde reissom terug bij annulering, als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. In de voorwaarden lees je voor welke situaties je verzekerd bent.

Ben ik met de Allianz annuleringsverzekering ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, dat valt onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat dekt de Allianz annuleringsverzekering nog meer?

– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname.
– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
– Verzekerd bij annulering en vertraging.
– Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
– Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
– Huisdier valt ook onder de dekking.

Wat kost een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking?

De prijs van een Allianz annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende Allianz annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz annuleringsverzekering met corona dekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739