vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

WeekendCompany.nl failliet: reizigers zijn geld kwijt

WeekendCompany.nl failliet: reizigers zijn geld kwijt

WeekendCompany.nl, een aanbieder van korte vakanties waaronder hotelovernachtingen, is failliet. Het bedrijf zegt niet meer aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Dat zou komen door de crisis en de opstelling van de bank.

Klanten die via WeekendCompany hebben geboekt zijn hun geld kwijt. Op de site staat een korte verklaring:

“Met grote verslagenheid moeten wij u informeren dat WeekendCompany B.V., na 14 jaar actief te zijn geweest op de kortweg markt, niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Door de aanhoudende crisis, het wegvallen van een deel van de omzet door het faillissement van Cadeaubox.nl (die o.a. haar back-office had ondergebracht bij WeekendCompany B.V.) en daarbij de opstelling van de bank, is WeekendCompany B.V. niet meer in staat om in haar eigen continuïteit te voorzien.

Het is om deze reden dat WeekendCompany B.V. heeft besloten om, voordat het hoogseizoen begint en haar aansprakelijkheid nog verder zou kunnen oplopen, haar activiteiten te staken. Er zullen vanaf heden geen boekingen meer worden aangenomen voor WeekendCompany.nl. Zo ook zullen er geen boekingen meer worden aangenomen voor een aantal andere partners waarvoor WeekendCompany B.V. als service & inkoop-organisatie fungeerde, zoals: Cheap.nl, Belgie.nl, Duitsland.nl, etc.

WeekendCompany B.V. zal zich per direct tot de rechtbank wenden om haar faillissement aan te vragen.

Wat betekent dit voor uw boeking? Wij betreuren het zeer dat uw boeking geen doorgang kan vinden en dat er op dit moment geen restitutie plaats kan vinden. WeekendCompany B.V. zal, in overleg met de curator onderzoeken of en in welke vorm compensatie mogelijk is. Daarnaast is het door uw geboekte hotel/vakantiepark al geïnformeerd en neemt mogelijk contact met u op.

Wij realiseren ons dat deze situatie uw vertrouwen in onze organisatie heeft geschonden en dit bijzonder nadelige gevolgen heeft voor u, hiervoor willen wij onze oprechte excuses aanbieden.”

WeekendCompany is niet aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hoeveel mensen er uiteindelijk gedupeerd zijn door het faillissement is onduidelijk.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Controleer voor het boeken of een reisorganisatie is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, ofwel SGR. De SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld. Dus gaat een touroperator failliet dan krijg jij de vooruitbetaalde reissom terug. En boeken bij een SGR-reisorganisatie kost je bovendien niets extra. Altijd doen dus!
 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739