vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘De wereldreiziger weet precies wat ze mee terug mag nemen’

De Nederlandse douane is recentelijk gestart met een nieuwe reizigerscampagne. De campagne richt zich vooral op ongeveer twee miljoen reizigers die van hun vakantie, zakentrip of familiebezoek terugkeren van buiten de Europese Unie.

In de campagne staat de wereldreiziger centraal. Iedereen kan een wereldreiziger zijn, omdat de wereld steeds kleiner wordt en vliegen naar Thailand of Turkije de normaalste zaak ter wereld is geworden. De boodschap is dat reizigers van tevoren checken wat mee terug mag, en dat de Douane reizen App daarvoor een handig hulpmiddel is.

De meeste Nederlandse reizigers weten wel dat er regels zijn over wat je mee terug mag nemen in je reisbagage uit een ander niet EU-land, maar kennen de regels nog onvoldoende. Die regels zijn ook te talrijk om ze allemaal precies te kennen. Daarom maakt de Douane het de reizigers makkelijker met de Douane reizen App. Met deze app kan de reiziger gemakkelijk op reis checken wat hij terug mag nemen in de reisbagage naar Nederland. Daarnaast kunnen reizigers terecht op de facebookpagina, het twitteraccount en het instagramaccount van de Douane voor informatie en vragen.

Doordat reizigers zich bewust worden van het feit dat er regels zijn en zij hun aankopen van te voren controleren komen zij minder voor onaangename verrassingen te staan bij terugkomst: het moeten inleveren van zojuist gekochte goederen of het moeten betalen van accijnzen of invoerrechten.

De Douane Reizen App is te downloaden in de AppStore voor iOS en Google Play voor Android.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739