vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wereldwijd toerisme groeit fors

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het internationaal toerisme heeft zich van de crisisjaren hersteld. In de eerste helft van dit jaar was er sprake van een stijging van bijna 5%. Dit zijn 19 miljoen toeristen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee is een recordaantal van 440 miljoen toeristen bereikt. Dit maakte de Wereldtoerismeorganistatie (WTO) van de Verenigde Naties vorige week bekend.

De groei komt vooral door de opkomende economieën: die zijn ‘een motor achter de opleving van de toerismesector na crisisjaar 2008′, aldus de WTO. Vanwege de golf van protesten zakte het internationaal toerisme in de eerste helft van dit jaar wel in Noord-Afrika (13%) en het Midden-Oosten (11%).

Daarentegen steeg het toerisme in de sub-Sahara in Afrika met 9%. Zuid-Amerika haalde met een stijging van 10% het gemiddelde van beide Amerika’s op naar 6%. In Europa was de groei met 6% meer dan verwacht. Vooral het toerisme naar Centraal- en Oost-Europa deed het met +9% goed. Ook het toerisme naar Noord- en Zuid-Europa groeide met +7% bovengemiddeld.

De verwachting is dat de stijging in de tweede helft van dit jaar wat afzwakt. Boosdoener is de groeiende onderzekerheid over de economie in de afgelopen maanden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739