vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Record aantal werkzoekenden emigreert voor baan in buitenland

Een snel groeiende groep van inmiddels 47.000 werkzoekenden met ambitie om te werken in het buitenland staat geregistreerd bij UWV/EURES.

Een groot deel hiervan bezoekt op uitnodiging komend weekend de 18e EmigratieBeurs (8 en 9 februari Expo Houten/Utrecht) voor daadwerkelijke sollicitatie naar buitenlandse banen uit het grote aanbod.

Onder hen veel goed opgeleide vaklieden uit de bouw en transport, maar ook werkzoekenden met een hogere opleiding, zoals ingenieurs, IT-ers en medisch personeel. Op uitnodiging van het UWV/EURES bezoeken zij met hun CV of ondernemersplan de EmigratieBeurs, en treffen daar werkgevers uit onder meer Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Canada, Caribisch Gebied en Australië.

Snel groeiende groep werkzoekenden kijkt over de grens voor een baan

UWV/EURES meldt dat het aantal ingeschreven werkzoekenden met de ambitie om in het buitenland aan de slag te gaan sterk is toegenomen. Belangrijke reden is de werkloosheid, die nog steeds oploopt.

“Was vroeger de liefde voor een ander land of de zoek tocht naar rust, ruimte en een natuurlijke omgeving het belangrijkste motief. Tegenwoordig is werk de belangrijkste drijfveer, naast de irritatie over toenemende criminaliteit, files en verslechterende mentaliteit”, aldus een woordvoerder van de EmigratieBeurs.

Ook emigratie-begeleidingsbureaus en vacaturebeurzen in de grensstreek signaleren deze nieuwe trend, en zien een steeds bredere oriëntatie bij mensen die werkloos zijn geworden. Werken over de grens is nu opeens een optie voor hen.

Europa’s grootste EmigratieBeurs

De EmigratieBeurs biedt het actueel aanbod aan direct beschikbare banen uit meer dan 100 landen. Deskundigen uit de verschillende landen en bedrijven adviseren vrijblijvend in 150 stands en 80 presentaties en workshops. Naast de meer gebruikelijke emigratielanden zijn dit jaar ook Ecuador, Uruguay en zelfs (ondanks hun hoge eigen werkloosheid) Spanje en Portugal aanwezig. Alleen al de stand van UWV/EURES biedt een database met meer dan 2 miljoen vacatures over heel Europa. De EmigratieBeurs is hiermee Europa’s grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.

Werken in het buitenland en je reisverzekering? Lees hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/speciale-reisverzekering/werken-buitenland-reisverzekering/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739