vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport voor gezinnen: skiën niet belangrijk

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De lol van het skiën zelf is niet de belangrijkste reden om op wintersport te gaan met het gezin (67%). De hele dag buiten zijn (84%) en lekker actief bezig zijn (83%) is waar het om draait.

Dat blijkt uit het wintersport onderzoek van Family Fun Travel uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder gezinnen met kinderen 0-12 jaar.

Andere redenen om op wintersport te gaan is dat 3 van de 4 gezinnen aangeeft dat de kinderen het leuk vinden. Ook de gezelligheid van met meerdere gezinnen op wintersport te gaan is voor veel mensen een drijfveer (65%). Opvallend is dat 1 op de 5 gezinnen aangeeft dat de après ski een reden is om op wintersport te gaan.

Volgens de onderzoekers is het wel te verklaren. Als je nog geen kinderen hebt, wil je zoveel mogelijk pistes op een dag doen en natuurlijk après skiën. Met kinderen ben je meer aan het genieten van elkaar en de buitenlucht.

Kinderen een reden om (tijdelijk) niet meer te gaan skiën

10% ging voordat ze kinderen hadden op wintersport en nu ze kinderen hebben gaan ze niet meer. Belangrijkste redenen om niet meer te gaan zijn de kinderen zijn nog te klein om te skiën en dat mensen wintersport relatief duur vinden ten opzichte van andere vakanties.

Grootste ergernis

De grootste ergernis van gezinnen met kinderen is dat (nu ze kinderen hebben die naar school gaan) ze verplicht zijn om in het hoogseizoen te gaan. “In het hoogseizoen is het veruit het duurst en is het ook nog eens het drukst op de piste. Wel logisch dat mensen zich hieraan ergeren” verklaren de onderzoekers. Andere ergernissen is de drukte op de wegen en als men slecht weer heeft vindt men dit ook een ergernis. Kleinere irritaties zijn het sjouwen van de ski’s (van jezelf maar ook die van je kinderen), zorgen dat iedereen op tijd aangekleed is voor de les, dat je van te voren niet echt weet of je kind het wel leuk vindt en de beleving dat je nu je kinderen hebt minder aan het skiën toekomt dan daarvoor.

Te bereizen met de auto belangrijke criteria

Negen van de tien gezinnen vindt sneeuwzekerheid en dat de bestemming te bereizen is met de auto het allerbelangrijkst. Andere aspecten die van belang zijn: een skigebied met voldoende verschillende niveaus, een accommodatie dichtbij de piste waardoor je niet te veel met alle ski’s hoeft te sjouwen; dat er kinderopvang is voor de allerkleinsten; en dat er ook andere Nederlandse kinderen in de klas zitten of dat de skileraar Nederlands spreekt.

Wintersport als eerste de klos

60% van alle gezinnen geeft wel aan dat de huidige economische situatie hun vakantieplannen beïnvloedt. Ze gaan of minder vaak op vakantie of geven per vakantie minder uit. 40% geeft aan dat de crises geen invloed heeft op hun vakantiebestedingen.

Als ze een vakantie zouden moeten schrappen, dan geeft maar liefst 50% aan dat ze de wintersport zouden schrappen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739