vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport ondanks crisis populair

Wintersport ondanks crisis populair

Ondanks de economische situatie blijken wintersporthuizen voor het aankomende skiseizoen populair.

Vakantiehuizenspecialist Belvilla toont een groei van ruim 10% op de wintersportboekingen in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd.

Oostenrijk veruit favoriet

Oostenrijk blijft voor Nederlanders veruit de favoriete wintersportbestemming met ruim 85% van de boekingen. Tirol steekt met kop en schouders boven de andere regio’s uit, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg.

Wintersport voor groepen

Wintersport in een vakantiehuis blijkt een groepsaangelegenheid. Het gemiddelde wintersportreisgezelschap bestaat uit acht personen. Dit sluit aan bij eerder gepubliceerd onderzoek naar vakantiewensen van gezinnen. Dat onderzoek toonde aan dat ruim de helft van de respondenten graag op wintersport gaat met een of meerdere bevriende gezinnen en een derde met drie generaties. Speciaal voor gezinnen heeft Belvilla het zoekcriterium ‘Spelen Indoor’ opgenomen, met vakantiehuizen waar bijvoorbeeld een speelkamer, voetbal- en/of pingpongtafel is.

Korte skivakanties populair

De vakantiehuizenspecialist ziet dat steeds meer mensen hun wintersportvakantie ruim van tevoren al vastleggen, wanneer er nog volop keus is, zelfs een jaar vooraf. De reeds geboekte wintersportvakanties voor komend skiseizoen duren gemiddeld een week.

De afgelopen jaren hebben aangetoond dat korte skivakanties aan populariteit winnen, maar vaak last minute worden geboekt. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Sauerland, dat qua beperkte reistijd zeer geschikt is voor een weekendje wintersport. Dit late boeken is deels te verklaren uit de lagere sneeuwzekerheid van populaire dichtbij-skigebieden als Winterberg, alhoewel sneeuwkanonnen ook daar de wintersportkans vergroten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739