vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersport reisverzekering: ook voor off piste skiën v.a. € 1,84 per dag

Wintersport reisverzekering: ook voor off piste skiën

Gerlos, Mayrhofen, Saalbach, Serfaus, Flachau of St. Anton am Arlberg? Juist dan denk jij direct aan wintersport. Lekker even weg van de dagelijkse beslommeringen en genieten op je ski’s of snowboard van de bergen, de sneeuw en de zon. Wil je ontspannen genieten, dan hoort daar ook een goede wintersport verzekering bij. Mocht er dan iets fout gaan dan is jouw schade gedekt ook bij off-piste skiën.

Of je nu gaat langlaufen, skiën of snowboarden jouw wintersport uitrusting en skipas vertegenwoordigen een aardige waarde, net zoals je smartphone en andere bagage. Dat is goed verzekerd met de juiste wintersport reisverzekering.

Een wintersportvakantie is super, maar het brengt wel extra risico’s met zich mee. Denk maar eens aan de jaarlijkse gipsvluchten waarbij gewonde wintersporters worden teruggebracht van bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk of Italië naar Nederland.

Wij hebben voor jou de keuze uit wintersport reisverzekeringen van Allianz Global Allianz, de Europeesche en Unigarant (ANWB).

Wintersportdekking reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Ga je op wintersport dan zijn twee dekkingen van belang:

  • Wintersportdekking
  • Medische kosten

Wintersportdekking

Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen meeverzekerd. Je krijgt dan gemaakte kosten terug als er iets gebeurt wat je reisverzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname door een gebroken enkel, een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van je skiuitrusting.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privékliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering.

Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Verzeker je ook voor off piste skiën

Je bent bij bijvoorbeeld Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

  1. Gering gevaar
  2. Matig gevaar
  3. Aanzienlijk gevaar
  4. Groot gevaar
  5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd.

Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzonder wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ erbij af te sluiten.

Extreme wintersport ook verzekerd

Ga jij voor ruigere werk? Geen punt als je kiest voor de wintersportdekking van Allianz Global Assistance. Deze extreme wintersporten zijn gewoon meeverzekerd: Balletskiën, Bobsleeën, Buckelskiën, Cross-country skiën, Duo buckelskïen, Firn ski extreem, Firn blättern, Freestyleskiën, Funboarden, Gästerennen, Gletsjerskiën, Heliskiën, Huskytochten, IJsduiken, IJshockey, IJsklimmen, IJswatervallen beklimmen, IJszeilen, Off-piste skiën / snowboarden, Paraskiën,,Rennfiggl, Rodelen / rodeln, Schansspringen, Skeleton, Skijoring / skijøring, Skibob, Skibocken, Ski figuurspringen, Sneeuwschoentochten, Sneeuwsurfen, Snowscooter en Tiefschneeskiën.

Staat jouw extreme wintersport er niet bij? Informeer dan bij ons.

Ongevallen bijzondere sporten

Beoefent je extreme wintersporten zoals heliskiën of snowkiten? Dan biedt de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ van Allianz Global Assistance extra zekerheid. Als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt, dan wordt éénmalig een bedrag uitgekeerd. Deze dekking kan alleen bij de ‘Doorlopende Reisverzekering met wintersport‘ worden afgesloten.

Reis je met de auto naar je wintersportbestemming?

Als je met de auto reist naar je wintersportbestemming reist, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat mocht je onverwacht stil komt te staan. De Pechhulp Verzekering (met Europadekking) of de dekking SOS Autohulp op een kortlopende reisverzekering is dan een goede keuze. De Pechhulp Verzekering is ideaal als je het gehele jaar verzekerd wil zijn van hulp bij pech.

Autohuurverzekering voor wintersport

Ga je met een gehuurde auto naar de wintersport, bijvoorbeeld naar Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk? Een autohuurverzekering voor je wintersportvakantie regel je hier snel en voordelig. Voor slechts € 6,75 per dag is jouw eigen risico en borg voor € 6.000,- verzekerd en kan je zorgeloos met je huurauto naar de sneeuw.

Aan de slag als skileraar?

Voor ski- of snowboardleraren hebben wij de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze speciale reisverzekering dekt bijzondere- en extreme wintersporten, maar is daarnaast geschikt voor iedereen die tijdelijk gaat werken in het buitenland. Het is natuurlijk fantastisch dat jij als skileraar je steentje kan bijdragen aan het wintersportplezier op de pistes. Wel is het belangrijk om goed verzekerd te zijn er kan iemand tegen jou aanbotsen tijdens een afdaling, maar je kostbare ski-uitrusting kan ook gestolen worden.

Vragen?

Heb je een vraag over wintersport reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739