vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersportongeval? Neem direct contact op met de alarmcentrale!

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Vorige week lande de eerste gipsvlucht van dit seizoen met gewonde wintersporters. Daarmee is de gipsluchtbrug vanuit Oostenrijk en Frankrijk weer geopend.

Alarmcentrale

Alarmcentrale Eurocross adviseert wintersporters die zijn gevallen op de piste en medische hulp nodig hebben, zo snel mogelijk contact op te nemen met hun alarmcentrale. Zij krijgen van de alarmcentrale een goed medisch advies over de eventuele behandeling ter plaatse en of deze al dan niet wordt vergoed door de verzekeraar.

Dubieuze praktijken van privé-klinieken

In diverse wintersportgebieden in Oostenrijk komt het voor dat patiënten in privé-klinieken terecht komen en de behandelende arts ter plaatse adviseert meteen te opereren, terwijl dit niet spoedeisend is. “We spreken jaarlijks ten minste honderd verzekerden die ter plaatse een behandeling geadviseerd krijgen, die niet direct medisch noodzakelijk is. Het betreft vooral kniebandletsel en sleutelbeenbreuken”, aldus hoofd medisch team Nicole Bootsma.

Niet geautoriseerde ambulancebedrijven

Eurocross waarschuwt voor ambulancebedrijven die zonder overleg met een alarmcentrale patiënten vervoeren van Oostenrijk naar Nederland. De alarmcentrale werd vorig jaar een aantal keren onaangenaam verrast door dergelijke vervoerspraktijken.

De alarmcentrale vreest dat de patiënt risico loopt als hij zich laat vervoeren door een onbekend ambulancebedrijf. Er is namelijk niets bekend over de kwaliteit van de medische zorg tijdens het transport. Gebleken is dat de patiënt uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgt en dat de zorgverzekeraar c.q. reisverzekeraar de kosten niet vergoedt. Verzekeraars vergoeden meestal alleen de kosten van een ambulancebedrijf dat is ingezet door de alarmcentrale.

Wintersportletsel

Uit cijfers van vorig jaar blijkt dat botbreuken (onderbeen of enkel) het meeste voorkomen tijdens wintersport. Verdraaide of verrekte kniebanden staat op nummer twee.

Wintersportletsel top-10:

  1. Onderbeen- of enkelbreuk
  2. Kniebandletsel
  3. Polsbreuk
  4. Hersenschudding
  5. Bovenarm- of schouderbreuk
  6. Wervelbreuk
  7. Kniebreuk
  8. Heupbreuk
  9. Sleutelbeenbreuk
  10. Schouder uit de kom

(cijfers Eurocross winter 2010-2011)

Wintersport reisverzekering

Een reisverzekering met wintersportdekking kan voorkomen dat je met torenhoge kosten blijft zitten na een wintersportongeval. De Alarmcentrale van je reisverzekeraar coördineert de hulpverlening en staat borg voor de vergoeding van medische kosten.

Een wintersportvakantie brengt extra risico’s met zich mee en daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Wanneer je een been breekt op de piste, dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer, zoals een banaan. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar en daarom is het raadzaam om voor een reisverzekering te kiezen inclusief de dekking voor medische kosten en wintersport.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739