vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersportvakantie Nederlanders is relatief kort en duur

Wintersportvakantie nederlanders is relatief kort en duur

De gemiddelde wintersportvakantie duurt iets langer dan een week (8,6 dagen). Ter vergelijking, de gemiddelde vakantie (van vier of meer overnachtingen) in het buitenland duurt bijna twee weken (12,9 dagen). Wintersport is naar verhouding wel duur: in 2016 kostte een lange wintersportvakantie gemiddeld 83 euro per persoon per dag, de gemiddelde vakantie was 15 euro goedkoper.

Dit meldt het CBS op basis van recente analyses van cijfers over wintersportvakanties.

In het winterseizoen van 2016, dat loopt van 1 oktober 2015 tot en met 29 april 2016, gingen Nederlanders 866.000 keer op wintersportvakantie. Dit was 30.000 keer minder dan in de winter van 2015. Oostenrijk blijft de favoriete bestemming. Skiën verliest aan populariteit, terwijl wandelen juist meer in trek raakt.

Oostenrijk favoriet

Met 515.000 wintersporters werd bijna 60 procent van alle wintersportvakanties in 2016 in Oostenrijk gevierd. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de winter van 2015, toen nog 476.000 Nederlanders in dit land de sneeuw opzochten. Andere populaire wintersportbestemmingen zijn Frankrijk (17 procent) en Duitsland (8 procent). Opvallend is dat het aandeel wintersportvakanties met Zwitserland als bestemming bijna is gehalveerd, van bijna 10 naar ruim 5 procent.

Wandelen en snowboarden steeds populairder

Wandelen is de laatste jaren meer in trek. In 2016 was dit voor 16 procent van de wintersporters de belangrijkste activiteit tijdens hun wintersportvakantie. In 2014 was dit nog 10 procent. Naast wandelen wint ook snowboarden al jaren aan populariteit. In 2016 werd deze sport door ruim 14 procent van de wintersporters genoemd als hoofdactiviteit, twee jaar eerder nog door 11 procent. Het aandeel wintersportvakanties waarin alpineskiën de boventoon voert daalde van 77 naar 68 procent.

Georganiseerd en met de auto op reis

Het merendeel (84 procent) gaat met de auto naar het wintersportverblijf, een minderheid neemt het vliegtuig of de bus (beide 7 procent). Dit is de afgelopen jaren nagenoeg gelijk gebleven.

Nederlanders regelen hun wintersportvakanties meestal niet zelf. Ruim 60 procent van deze vakanties wordt geboekt via een reisbureau of reisorganisatie. Een derde reserveert zelf van tevoren een verblijf en 5 procent gaat op de bonnefooi.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739