vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersportverzekering Europeesche in twee stappen geregeld

Wintersportverzekering Europeesche

Wintersportverzekering Europeesche

Ga je op wintersport? Dan is de wintersportverzekering van de Europeesche een goede keuze en snel geregeld. Je wintersportvakantie verzekeren is heel eenvoudig en kan in slechts twee stappen.

Vergeet niet om ook geneeskundige kosten mee te verzekeren ook al heb je een zorgverzekering en een aanvullende verzekering.  Want met een aanvullende zorgverzekering krijg je – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd.

In Oostenrijk zijn de medische kosten vaak veel hoger dan in Nederland. Daar zijn namelijk veel kleine privé klinieken waar de kosten hoog op lopen. Dan kom je er niet met 2 x Nederlands tarief. Ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, ‘banaan’ of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. En de kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. Dat geldt ook voor de rekening voor opsporing of redding. Of de kosten van de terugvlucht voor de overige gezinsleden. Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen.

Daarom is een goede reisverzekering voor de wintersport enorm belangrijk. Want een ongeluk kan je niet voorkomen, maar een financieel debacle wel. De Europeesche biedt goede, complete reisverzekeringen. Met de modules kan je zelf je verzekering samenstellen.

Off-piste skiën is ook verzekerd!

Off-piste skiën is verzekerd met de dekking Skiën en Snowboarden. Extreem hoge risico’s zijn niet verzekerd. Zoals het negeren van een verbod of waarschuwing op of rond de piste, het skiën bij uitzonderlijk slecht weer of het bewust betreden van gebieden waarvoor lawinecode 3 of hoger geldt.

Hoe sluit je een Kortlopende wintersportverzekering af?

Selecteer hier de wintersportverzekering: Europeesche wintersportverzekering en kies bij het afsluiten deze aanvullende dekkingen:

 • Skiën en Snowboarden
 • Geneeskundige kosten
 • Bagage

Toelichting aanvullende dekkingen:

Skiën en Snowboarden
Deze dekking is een ‘upgrade’ voor het extra risico van deze sporten. Sluit deze dekking dus altijd af als je gaat wintersporten, want alleen dán gelden de hierna genoemde dekkingen Geneeskundige kosten en Bagage.

Geneeskundige kosten
Ongeluk tijdens de wintersport? Let op: jouw zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten. Ook vervoer per helikopter, ‘banaan’ of gipsvlucht is niet altijd gedekt. Kies daarom onze dekking Skiën en Snowboarden in combinatie met de dekking Geneeskundige kosten. De genoemde kosten zijn dan wél gedekt.

Bagage
Wil jij je spullen tijdens de wintersport verzekeren tegen beschadiging of diefstal? Kies dan de dekking Skiën en Snowboarden én de dekking Bagage. Overigens zijn dan ook gehuurde ski’s of snowboards gedekt. Je hoeft hiervoor ter plaatse dus geen extra verzekering meer te nemen!

Als laatste hebben wij nog een goede tips voor je: Pas op je ski’s!

Iedereen kent wel een verhaal of heeft het zelf wel eens meegemaakt; je komt terug van de lunch of de après ski op de piste: zijn ineens je ski’s weg. Kwade opzet of per ongeluk meegenomen, het resultaat blijft hetzelfde. Wil je diefstal voorkomen, benut dan de volgende tips:

 • Zet je ski’s in het zicht als je het terras op gaat.
 • Zet je ski weg met een ski van iemand anders uit dezelfde groep.
 • Gebruik een skislot, een eenvoudig slot koop je al voor een tientje.

Voordelen van de Europeesche

Bij de Europeesche ben je verzekerd van kwaliteit en een efficiënte dienstverlening. De verzekerde staat centraal. Alle voordelen van de Europeesche op een rijtje:

 • Gespecialiseerd in het verzekeren van vrije tijd.
 • Goede bereikbaarheid, ook telefonisch.
 • Europeesche Hulplijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
 • Hulpverlening door de alarmcentrale van SOS International.
 • Winnaar Veer voor de Beste Reisverzekeraar.

Vragen?

Heb je een vraag over een wintersportreisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (9.00 uur – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739