vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meest bezochte zakenreisbestemmingen 2011

Parijs blijft de meest bezochte bestemming van zakenreizigers uit de Benelux, op de voet gevolgd door Londen. München staat op nummer 3, net als in 2010.

Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2011 van BCD Travel.

Londen op één bij Nederlanders, Parijs favoriet van de Belgen

BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal reserveringen (lucht- en spoorverkeer) gemaakt in Nederland, België en Luxemburg in 2011. Parijs en Londen blijven net als in 2010 met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux.

In de Belgische top 10 staat Parijs bovenaan als populairste bestemming, terwijl de Nederlandse top 10 wordt aangevoerd door Londen. De tickets voor Parijs en Londen maken samen ongeveer 60 procent uit van alle verkochte tickets voor bestemmingen uit de top 10. München volgt op de derde plaats met 8 procent, Berlijn en Zürich vervolledigen de top 5 met respectievelijk 6 en 4 procent. De andere bestemmingen uit de top 10 zijn: Madrid, Rome, Frankfurt, Stockholm en Genève.

Zakenreisbestemmingen buiten Europa

Ook wat de bestemmingen buiten Europa betreft blijft de top 3 ten opzichte van 2010 ongewijzigd. New York blijft de nummer één met een vertegenwoordiging van 19% aan verkochte tickets, maar wordt op de voet gevolgd door Singapore (16%). Dubai staat op nummer 3 met 12%. Buur Abu Dhabi staat voorlopig nog niet in de top 10, maar komt wel steeds dichterbij met zijn huidige 12e plaats. Nieuwkomers in de lijst zijn Istanbul, Hong Kong en Curaçao. Peking is uit de top 10 verdwenen, net als Kinshasa en Johannesburg.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739