vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vraag naar zakenreizen stabiliseert in 2013

Vraag naar zakenreizen stabiliseert

Vraag naar zakenreizen stabiliseert

Advito, heeft een nieuwe update van de Industry Forecast voor 2013 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de vraag naar zakenreizen stabiel blijft volgend jaar.

Aan de tarieven voor luchtvaart en hotel verandert er weinig voor reizigers die binnen Europa blijven. De hotelprijzen kunnen gemiddeld wel met 10 procent stijgen in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië.

De onderzoeker baseert de voorspellingen onder andere op de analyses van het IMF. Die stelde in de laatste voorspellingen de verwachte groei van de Europese economie bij van 0,3 naar 0,2 procent. De vraag naar zakenreizen staat direct in verband met de economische situatie. Zolang de economie niet stabiliseert, zullen travel managers een afwachtende houding aannemen en geen extra budget uitgeven aan zakenreizen.

Vliegtickets en hotelovernachtingen

Hoewel de vraag naar vliegtickets afneemt, blijft ze de capaciteit wel overtreffen. Die capaciteit blijft gelijk in Noord-Amerika en stijgt wat in Europa. Ze stijgt aanzienlijk in het Midden-Oosten, waar de luchtvaartmaatschappijen duidelijk hun concurrentiepositie verstevigen door de uitbreiding en updates van hun vloot. In combinatie met de stabiele olieprijzen, leidt dat ertoe dat de prijzen van de vliegtuigtickets niet noemenswaardig zullen stijgen in 2013. Advito waarschuwt wel voor zeer hoge bezettingsgraden aan boord van de toestellen. Daarnaast moeten travel managers en zakenreizigers er rekening mee houden dat naast de Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en de low cost carriers ook de Europese luchtvaartmaatschappijen steeds vaker extra kosten, zoals voor bagage en gebruik van creditcard, gaan berekenen.

De voorspellingen op het gebied van hotelovernachtingen blijven onveranderd: er komt een lichte prijsstijging, die in Europa het laagst blijft.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739