vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Zakenreizen steeds vaker online geboekt

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Uit een recent onderzoek van BCD Travel, blijkt dat het grootste deel van de bedrijven verwacht over vijf jaar nog op dezelfde manier hun zakenreizen te boeken als momenteel het geval is.

Een derde van de bedrijven denkt echter wel in de komende twee jaar het grootste deel of bijna alle zakenreizen online te gaan boeken. Opmerkelijk uit het onderzoek is verder dat video conferencing door veel bedrijven als goed alternatief wordt gezien maar dat het verwachte gebruik ervan erg laag wordt ingeschat.

In opdracht van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau GfK Intomart een onderzoek uit naar ontwikkelingen in zakenreismanagement. 80% van de ondervraagden geeft aan dat zij verwacht over vijf jaar op dezelfde manier zakenreizen te boeken als in de huidige situatie.

Momenteel wordt 70% van alle zakenreisboekingen telefonisch geboekt. Een derde van de ondervraagden verwacht in de komende twee jaar een groot deel of bijna alle zakenreizen online te gaan boeken. Onder de bedrijven met een groot reisvolume denkt 42% meer online te gaan boeken. Door eenvoudigere boekingen zelf te doen besparen bedrijven op hun boekingskosten.

Videonconferencing (vergaderen op afstand) blijkt voor 36% van de ondervraagden een goed alternatief voor bepaalde zakenreizen. Voor de bedrijven met een groot reisvolume ligt dit percentage met 61% zelfs nog aanzienlijk hoger. Gemiddeld denken de ondervraagden videoconfenrencing te kunnen inzetten voor 23% van al hun zakenreizen. Opmerkelijk detail is echter dat slechts 1% verwacht in de toekomst werkelijk gebruik te gaan maken van videoconferencing.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739