vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zakenreizigers ervaren meer werkdruk tijdens zakenreis

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Uit een recent onderzoek onder zakenreizigers, blijkt dat 33 procent van de respondenten op zakenreis doorwerkt buiten kantoortijden.

Het onderzoek peilde ondermeer de werkdruk die zakenreizigers ervaren tijdens een reis ten opzichte van een normale werkdag en de vrijetijdsbesteding tijdens de reis.

Eén op drie ervaart ook meer werkdruk op zakenreis dan op kantoor. In opdracht van BCD Travel ondervroeg een onafhankelijk onderzoeksbureau duizend zakenmensen die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis geweest zijn of een zakenreis geboekt hebben.

Zakenreiziger: hogere werkdruk

Uit het onderzoek blijkt dat 33% van de respondenten op zakenreis verder werkt tijdens de vrije tijd en een hogere werkdruk ervaart dan op kantoor. Een kleine 10% heeft zich al eens ziek moeten melden na een zakenreis. De voornaamste redenen daarvoor zijn ter plaatse opgelopen virussen zoals griep, maar ook oververmoeidheid houdt werknemers wel eens thuis.

Tips

BCD Travel wil zakenreizen aangenaam houden en geeft daarom enkele eenvoudige tips die bedrijven in het achterhoofd kunnen houden bij het boeken van zakenreizen:

  • Vermijd vroege en late vluchten of treinritten voor zakenreizigers.
  • Boek waar mogelijk een extra overnachting om zakenreizigers te laten acclimatiseren.
  • Zorg voor een taxi van en naar de luchthaven of het station.

Ook de zakenreiziger zelf kan met een aantal eenvoudige ingrepen zijn reis zo Uitgebreidabel mogelijk maken: vermijd onnodige stress door voldoende tijd in te plannen tussen meetings en focus ter plaatse alleen op de belangrijkste contactpersonen en het doel van de meeting.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739