vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meerderheid zakenreizigers gaat graag op zakenreis

Meerderheid zakenreizigers gaat graag op zakenreis

Meerderheid zakenreizigers gaat graag op zakenreis

Uit een recent onderzoek, dat BCD Travel liet uitvoeren, blijkt dat zakenreizigers met plezier op zakenreis gaan.

Een ruime meerderheid van de ondervraagden (68,8%) liet weten dat ze een zakenreis wel leuk vinden. Minder prettig zijn de vertragingen, lange wachttijden en het te lang van huis weg zijn.

Op verzoek van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit bij 500 zakenreizigers, die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis zijn geweest of een zakenreis hebben geboekt.

Zakenreiziger

BCD Travel: “Het is goed om te merken dat de meeste reizigers een positieve score toekennen aan hun zakelijke reizen. Al heeft het leven van een zakenreiziger voor de buitenwereld een grote aantrekkingskracht, de werkelijkheid is vaak anders. Jetlag, wachtrijen, grote klimaatverschillen en tijdsdruk, het hoort er allemaal bij. Toch is er ook de dynamiek van het reizen en het opdoen van nieuwe ervaringen waar plezier aan kan worden beleefd.”

Minder leuk

Naast het plezier van een zakenreis zijn er ook minder leuke kanten. De zakenreiziger stoort zich vooral aan:

  • Vertragingen.
  • Lange wachttijden op de luchthaven.
  • Te lang van huis weg zijn.
  • Hotels die niet voldoen.
  • De steeds strengere veiligheidsmaatregelen.
  • Gebrek aan praktische voorzieningen zoals werkruimte, internettoegang, enz.
  • Onbeschoft personeel.

Te lang van huis zijn is voor veel zakenreizigers een bezwaar. Uit de resultaten blijkt een opmerkelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke zakenreizigers. Mannen missen een partner meer dan vrouwen, terwijl vrouwen de kinderen weer meer missen dan mannen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739