vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zeventien doden door sneeuwlawines in de Franse Alpen

Lawine-Oostenrijk Het afgelopen weekend zijn er zes Franse skiërs om het leven gekomen. Op vrijdag overleden er twee skiers. Een dag eerder werden twee wintersporters teruggevonden. Ook zij waren door een lawine getroffen.

Tot dusverre zijn er in Frankrijk in het huidige wintersportseizoen zeker zeventien mensen omgekomen door lawines.

De zes Franse skiërs die op zaterdag verongelukten, waren vier mannen en twee vrouwen in de leeftijd van vijftig tot zeventig jaar. Het gezelschap was lid van een alpinistenclub en ervaren skiërs. Ze werden bij het massief van Queyras, ten zuidoosten van de plaats Briançon, verrast door een lawine.

Vrijdag vielen er in de Franse Alpen ook al twee doden. Een Franse vrouw als gevolg van een lawine en een Brit door een val.

Donderdag werden er in de Franse Alpen na een lawine twee eerder verdwenen skiërs teruggevonden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739