vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland € 1,60 per dag

Een ziektekostenverzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn kan je hier afsluiten en heb je al vanaf € 1,60 per dag.

Wanneer buitenlandse partner of een familielid in Nederland verblijft en langer blijft dan gedacht, wil je ook dat die persoon verzekerd is voor medische kosten (dat is trouwens ook verplicht voor iemand van buiten de EU). Bij een visumverlenging vraagt de IND ook om een bewijs dat de buitenlandse bezoeker verzekerd is voor ziektekosten en repatriëring.

Ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland

Wij hebben voor jou een prima ziektekostenverzekering voor een buitenlandse partner, familie of gast die al in Nederland verblijft: de Schengen Visitor-verzekering. Deze ziektekostenverzekering voor buitenlandse bezoekers is niet alleen geldig in Nederland, maar zelfs in heel Europa.

Wat dekt de ziektekostenverzekering voor buitenlandse bezoekers in Nederland?

De ziektekostenverzekering voor buitenlandse personen in Nederland dekt onverwachte spoedeisende medische hulp.

DekkingSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 1,60
Maximale leeftijdGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen) tot € 500.000,-
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Aansprakelijkheid (optie)
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Hoe lang is de ziektekostenverzekering geldig?

Je kan de ziektekostenverzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt jouw verzekering af? Je kan de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat de verzekeraar geen kosten zal vergoeden voor kwalen of klachten die je al had op het moment dat de verzekering afsloot. Het kan dus zijn dat je op de nieuwe verzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt. Als je nog niet weet hoe lang je de ziektekostenverzekering nodig hebt, kan je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Wat kost de ziektekostenverzekering voor buitenlanders?

Met de ziektekostenverzekering ben je, afhankelijk van jouw leeftijd, vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe snel ben ik verzekerd?

Je kan eenvoudig de ziektekostenverzekering afsluiten. Betaal je met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal? Dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail. Betaal je op een andere manier, dan ontvang je de polis maximaal tien werkdagen nadat de premie op de bankrekening van de verzekeraar is bijgeschreven.

Waar is de verzekering geldig?

De ziektekostenverzekering geldt in alle landen die onder het Schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen,
Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: de verzekering geldt niet in je land van herkomst en de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wat dekt de ziektekostenverzekering niet?

Voor deze ziektekostenverzekering geldt geen medische acceptatie, maar er wordt wel gevraagd of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoedt de verzekeraar deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had. Voor sommige behandelingen krijgt je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

  • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
  • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
  • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Vragen?

Heb je vragen over een ziektekostenverzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739